Oysters SF: predstavljen ruski smartfon sa Sailfish OS-om

Fotografija članka: Oysters SF: predstavljen ruski smartfon sa Sailfish OS-om

U današnje se vrijeme pametni telefoni predstavljaju gotovo svaki dan, pa kompanijama nije lako davati originalne i zanimljive nazive koji bi bili upečatljivi i skrenuli pažnju na njihov proizvod.

Oglas

Da su Rusi specifičan narod to nam je odavno poznato, a upravo iz te velike zemlje dolazi pametni telefon zanimljivog naziva Oysters SF koji radi na Sailfish operativnom sustavu. Pravi smijeh počinje sa prijevodom – ako prevedemo dobit ćemo da je predstavljen smartfon naziva Kamenica koji radi na Sabljarka operativnom sustavu. :) Prava morska “makina”. :)

Po pitanju hardverskih specifikacija, ovaj pametni telefon radi na 64-bitnom osmojezgrenom MediaTek MT6753 procesoru sa radnim taktom od 1.3 GHz. Njegov 5-inčni IPS LCD ekran ima HD rezoluciju, a što se tiče fotografskih mogućnosti ovaj je pametni telefon opremljen sa 13 MP stražnjom kamerom i 5 MP prednjom selfie kamerom.

Oysters SF je Dual SIM uređaj koji ima podršku za 4G LTE mreže kategorije 4, što mu omogućuje teoretske brzine preuzimanja do 150 Mbps, a ostatak opcija povezivanja uključuje Bluetooth 4.0 te WiFi 802.11 b/g/n. Korisnici ovog pametnog telefona na raspolaganju će imati 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije dok će za autonomiju brinuti baterija kapaciteta 3.000 mAh.

Za sada još nije objavljena cijena po kojoj će se Oysters SF prodavati niti kojim je sve tržištima namijenjen, no za očekivati je da se u prodaji neće pojaviti izvan Rusije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.