Ovogodišnji Windaysi u znaku 10. godišnjice Microsofta Hrvatska

Racunalo.com foto

Još davne 1998. godine putem emisije ”Radio Računalo” započeli smo bogatu i plodnu suradnju s hrvatskim ogrankom Microsofta, najvećim svjetski proizvođačem softvera za računala. Od tada do danas napravili smo brojne intervjue, napisali bezbroj članaka i upoznali hrvatsku javnost s pojmovima kao što je intelektualno vlasništvo, licencirani softvera i mnogi drugi. Prvi smo javno u eteru nekog radija progovorili u antipiratskoj inicijativi i zaštiti intelektualnog vlasništva. Od tada do danas je prošlo deset godina i rezultati naše suradnje su itekako vidljivi.


Zanimljivo je kako je i emisija ”Radio Računalo”, prva hrvatska radijska informatička emisija, nedavno proslavila 10. godina postojanja i aktivnog rada. Zahvaljujući velikom trudu i nesebičnoj informatičkoj edukaciji slušatelja putem radijskog etera, emisija ”Radio Računalo” je na prošlogodišnjem 10. Hrvatskom radijskom festivalu i 12. Danima radija Hrvatske, u izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji u najprestižnijoj kategoriji radijskih dostignuća, nagrađena brončanim mikrofonom.


Vratimo se mi na predstojeću konferenciju u Opatiji. Glavne teme ovogodišnje konferencije su inovacija i konkurentnost kao nositelji gospodarskog rasta. Očekuje se kako će ovogodišnja konferencija biti najveća do sada, s više od 1.850 sudionika. Već 10. travnja zatvorene su i prijave za sudjelovanje zbog popunjenih kapaciteta. Osim povećanja broja sudionika, povećao se i broj partnera koji su sudjelovali u organizaciji WinDaysa. Ove godine ima ih tridesetak.


Svakako moramo spomenuti kako je ova godina izuzetno važna za Microsoft i zbog izlazaka novih proizvoda kao što su operacijski sustav Windows Vista, Office 2007 paket te Exchange Server 2007, tako da će veliki broj predavanja i tema bit će posvećeni upravo tim vodećim inovacijama Microsofta. Lokalizirane verzije novog operativnog sustava i Office 2007 sustava na hrvatskom jeziku ujedno će se premijerno predstaviti upravo na WinDays konferenciji.


Ove godine od Microsofta očekujemo puno više – još bogatije sadržaje, još više kvalitetnih predavanja te zabavnih sadržaja. A poznavajući ekipu koja je odgovorna za održavanje konferencije, uvjeren sam kako će naša očekivanja biti ispunjena. Tko zna, možda nas iznenade nečim čemu se nismo niti u snu nadali… :)


Kao i svih ovih šest godina, i po sedmi put vidimo se u Opatiji!


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.