Oukitel MIX 2 vs Xiaomi MIX 2 u testu potrošnje baterije – koji će izdržati duže?

Fotografija članka: Oukitel MIX 2 vs Xiaomi MIX 2 u testu potrošnje baterije – koji će izdržati duže?

Dugo očekivani kompanijin “mix” pametni telefon, Oukitel MIX 2, idućeg bi se tjedna trebao pojaviti u pretprodaji. A kakav je što se tiče potrošnje baterije?

Oglas

Kako saznajemo, prvo ekskluzivno mjesto gdje ćete moći kupiti Oukitel MIX 2 je GearBest webshop, podatak je koji smo pronašli na . Cijena će mu biti 269,99$, no saznajemo i kako će GearBest ponuditi i kuponski kod od 40$, tako da će pretprodajna cijena biti samo 229,99$, a što nam se čini vrlo isplativo.

Koliko je Oukitel MIX 2 “full screen” pametni telefon isplativ govori i njegova hardverska konfiguracija koja je prilično zanimljiva. Smartfon radi na MediaTekovom 8-jezgrenom Helio P25 procesoru (prve 4 jezgre rade na 2,39 GHz, a druge 4 jezgre na 1,69 GHz). Ugrađeno je i 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije proširivo preko microSD ulaza do 512 GB. U kompaniji tvrde kako su posebno optimizirali operativni sustav za rad s više radne memorije, tako da bi fluidnost rada trebala biti savršena.

Svi dobro znate kako je ekran najveći potrošač na pametnom telefonu. Oukitel MIX 2 ima veliki 5,99 inčni in-cell ekran FHD+ rezolucije te je osjetljiv na dodir u 10 točaka, tako da bi trebao biti veliki potrošač. Upravo zato je ugrađena jača i posebno optimizirana baterija od 4080 mAh.

Naravno, kao i mi i vi se pitate koliko je ta potrošnja baterije dobro optimizirana. To ćete vidjeti u video prilogu na kraju članka, gdje je napravljen i usporedni test s najbližim konkurentom. Možda već i pogađate koji će na kraju pobijediti.

Ukratko, testiranje je napravljeno na nekoliko različitih nivoa, odnosno najčešćih radnji koje i sami svakodnevno koristite – 1 sat video poziva, 1 sat slušanja online glazbe, 1 sat snimanja FHD videa. Testiranje je napravljeno s maksimalno pojačanim osvjetljenjem ekrana i tonom pojačanim do kraja.

Oukitel MIX 2 je definitivno zanimljiv pametni telefon koji je vrijedan vaše pažnje. Sve potrebne informacije kako ga povoljnije možete kupiti nalaze se na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.