Oukitel K6000 Plus vs Ulefone Power 2 – tko pobjeđuje, pogledajte video

Fotografija članka: Oukitel K6000 Plus vs Ulefone Power 2 – tko pobjeđuje, pogledajte video

U posljednje su se vrijeme pojavila dva vrlo slična pametna telefona – Oukitel K6000 Plus i Ulefone Power 2. Gotovo su identični. Ipak, koji je bolji?

Oglas

Oba su nam odlično poznata, a ono što odmah možemo reći je kako oba imaju isti procesor, jednako RAM-a i interne memorije, baterije vrlo sličnih kapaciteta, čak su i slični po vanjskom izgledu. Ipak, kako ih razlikovati, koji je bolji – ili Ulefone Power 2?

Kompanija Ulefone je na svojim službenim stranicama snimila video u kojem su pokazali kako je njihov Power 2 bolji od K6000 Plus, no ako malo bolje analiziramo video čini nam se kako je usporedba napravljena u nejednakim uvjetima. I kompanija Oukiel je napravila svoj video u kojem su usporedili ova dva smartfona pod istim uvjetima, a možete ga pogledati i sami na kraju članka.

Već je prošlo neko vrijeme od kada su se ova dva pametna telefona pojavila na tržištu, a također su oba dobila i najnoviju softversku nadogradnju tako da su po tome isti.

Prva usporedba je brzina punjenja baterije. Podsjetit ćemo vas kako Oukitel K6000 Plus ima bateriju od 6080 mAh i puni ju s brzim punjačem 12V/2A, dok Ulefone Power 2 ima bateriju od 6050 mAh i puni je brzim punjačem 9V/2A. Mjerenje je napravljeno tako da su oba smartfona ugašeni. Zanimljiva razlika je u tome što se Power 2 gasi već dok ima 7% baterije, te ga više ponovo ne možete upaliti, dok se K6000 Plus gasi na 0%. Isto tako, to je bio i početak punjenja – K6000 Plus se počeo puniti od 0%, dok se Power 2 počeo puniti od 7%, što je prilično velika razlika.

Video pokazuje postotak napunjenosti baterije nakon 20 minuta, 40 minuta, 50 minuta, 1 sat, 80 minuta i 100 minuta. Iz videa se točno vidi kako se K6000 Plus puni brže nego Power 2. Nakon testa Oukitel K6000 Plus se od 0% do 100% napunio za 82 minute, dok se Ulefone Power 2 od 7% do 100% napunio za 100 minuta (1 sat i 40 minuta).

U videu ćete također vidjeti i usporedbu kamera, videa i fotografija, a snimali su različite objekte, cvijeće, ljude, te scene u pokretu. I sami ćete zaključiti kako fotke i video na Oukitel K6000 Plus pametnom telefonu s izraženijim bojama i jačim kontrastom.

I na kraju, na videu u nastavku ćete vidjet i mjerenja same debljine pametnih telefona, kao i njihove težine. Ovo su vrlo važne karakteristike pametnih telefona s jakim baterijama jer oni danas više ne izgledaju glomaznije i deblje od standardnih smartfona, nego su im vrlo slični. To ovisi u prvom redu o gustoći baterije, kao i o dizajnu samog smartfona. I u tom ćete dijelu vidjeti kako je Oukitel odlično riješio smartfon u ovim karakteristikama, što nas i nije iznenadilo s obzirom na njihovo iskustvo u razvoju smartfona svelikim baterijama.

Novi se Oukitel K6000 Plus ovih dana prodaje po sniženoj cijeni od , a možete ga pronaći na službenom .

A evo i usporednog videa.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.