Otvoreni dani ICT-HPC – predsjednica RH preko LG V10 aktivirala superračunalo Bura

Fotografija članka: Otvoreni dani ICT-HPC – predsjednica RH preko LG V10 aktivirala superračunalo Bura

U okviru “Otvorenih dana ICT-HPC” u Rijeci pušteno je u rad superračunalo “Bura”, najmoćnije u regiji i među 500 najjačih u svijetu. Aktivirala ga je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović preko LG V10 smartfona.

Oglas

Osim što je predsjednica za samo puštanje koristila najnoviji LG-ev pametni telefon LG V10, za vizualizaciju i prikazivanje rezultata rada superračunala trajno se upotrebljava LG-ev Ultra HD televizor 79UB980V najnovije generacije. Također, sudionicima je na događanju predstavljena LG-eva OLED tehnologija na LG Ultra HD OLED televizoru 65EF950V, a LG je za potrebe prezentacije superračunala osigurao i novi zakrivljeni 34-inčni QHD monitor 34UC98 omjera prikaza 21:9.

Inače, je uređaj koji pruža jedinstvene multimedijske mogućnosti zahvaljujući drugom zaslonu.

LG 79UB980V je 79-inčni pametni Ultra HD 4K televizor s platformom webOS, osigurava vrhunsku kvalitetu slike, četiri puta detaljniju u usporedbi s Full HD-om, a opremljen je i 4K HEVC dekoderom. LG 65EF950V donosi prvi ravni OLED zaslon s 4K razlučivošću u industriji, a idealan je za HDR sadržaj jer samo OLED paneli mogu ponuditi apsolutnu crnu boju.

Foto:

Monitor LG 34UC98 s Thunderboltom™ 2, svojim QHD zaslonom razlučivosti 3440×1440, IPS tehnologijom i poboljšanim značajkama, zadovoljava potrebe širokog spektra korisnika – od profesionalaca s područja digitalnih medija pa sve do gamera.

Inače, novo će se superračunalo “Bura” koristiti u biotehnološkim i biomedicinskim istraživanjima, a njegova vrijednost iznosi 44,7 milijuna kuna.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.