Otvorena osma Microsoft WinDays konferencija

Fotografija članka: Otvorena osma Microsoft WinDays konferencija

U Opatiji je otvorena osma Microsoft WinDays konferencija, vodeća poslovno-tehnološka konferencija u Hrvatskoj, okupivši gotovo dvije tisuće sudionika. Na više od 190 predavanja, koje će održati preko 200 domaćih i međunarodnih predavača, obradit će se ukupno 28 tematskih cjelina koje će, među ostalim, uključivati mobilnost, razvoj, IT poslovanje, multimediju, virtualizaciju, primjere iz prakse i serverske infrastrukture, Web 2.0 razvoj, rješenja za tijela javne vlasti, poslovnu inteligenciju te upravljanje IT uslugama i projektima.
Na pretkonferencijskom danu, koji se održao 21. travnja, sudionici su imali prilike prisustvovati nizu stručnih IT treninga s područja baza podataka, razvoja softverskih rješenja, upravljanja projektima, te mnogih drugih. Treninzi su se temeljili na raširenim i prihvaćenim tehnologijama i područjima te su tako sudionicima pružili mogućnost nadogradnje znanja i njegova korištenja u svakodnevnim zadacima i poslovima.
Direktor tvrtke Microsoft Hrvatska, Davor Majetić, i ove je godine na ceremoniji otvaranja konferencije predstavio program WinDaysa. Sudionicima, vodećim poslovnim i IT ljudima iz Hrvatske i regije, obratili su se Alojzije Jukić, generalni direktor tvrtke HP, glavnog sponzora konferencije, te Ivica Mudrinić, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor T-Hrvatskog Telekoma, sponzora komunikacijskih tehnologija.

Noseća tema – konkretna vrijednost tehnologija
U uvodnom izlaganju, Davor Majetić je istaknuo konkretnu vrijednost tehnologija kao noseću temu konferencije. Tvrtke su nakon godina ulaganja u tehnologije danas spremne sagledati konkretne učinke njihove primjene u poslovanju.
„Proteklih smo godina na WinDays konferenciji govorili o inovativnosti i konkurentnosti tehnologija, o važnosti ulaganja u tehnologije. Ove godine, kroz niz studija slučaja, želimo pokazati konkretnu vrijednost tehnologija, odnosno dobrobiti koje su tvrtke iskusile njihovom implementacijom. Najznačajnija novost stoga je naglasak na studije slučaja, odnosno primjere iz prakse, koji daju osnovni ton cijeloj konferenciji. Ovakvim pristupom želimo izravno prikazati kako organizacije kreiraju vrijednost i konkurentsku prednost koristeći tehnologije kroz inovativna rješenja,“ izjavio je Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska.
Jedan od konkretnih primjera korištenja tehnologije je i multimedijalni preglednik građe Hrvatskog državnog arhiva, koji je u uvodnom dijelu konferenciji premijerno prikazan prisutnima. Preglednik je dio projekta kojim Microsoft, zajedno s Hrvatskim državnim arhivom, radi na digitalizaciji povijesne građe ove institucije i, konačno, njenom očuvanju za buduće korištenje. Projekte će javnosti službeno biti predstavljen tijekom trajanja konferencije.
Tvrtka Hewlett-Packard je glavni sponzor Microsoft Windays konferencije već osmu godinu zaredom te kao takav iskazuje uspješno globalno partnerstvo s Microsoftom. HP je globalno usmjeren na pojednostavnjivanje tehnoloških rješenja za sve svoje klijente – od pojedinačnih potrošača do najvećih tvrtki. Uz portfelj koji obuhvaća ispis, osobno računalstvo, softver, usluge i informatičku infrastrukturu, HP je jedna od najvećih IT tvrtki na svijetu, čiji prihod za četiri fiskalna kvartala zaključno sa 31. listopada 2007. iznosi ukupno 104,3 milijarde USD.

“Kakve vrijednosti mogu stvoriti suvremene tehnologije – jedno je od ključnih pitanja ovogodišnjih WinDaysa, a T-HT je kompanija koja itekako zna prepoznati vrijednosti naprednih tehnoloških rješenja koja kontinuirano primjenjuje i nudi svojim korisnicima. Suvremena tehnologija otvara nam i mogućnost očuvanja naše kulturne baštine, i time neposredno doprinosi vrijednostima našeg kulturnog identiteta. Ponosan sam što mogu najaviti početak T-HT-ovog projekta digitalizacije hrvatske filmske baštine zahvaljujući kojemu namjeravamo obnoviti sjaj hrvatskih filmskih klasika i očuvati ih za generacije koje dolaze, a projekt realiziramo u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom, studijom Vizije te Jadran filmom, a nadamo se u budućnosti i s drugim produkcijskim kućama. Digitalizirana hrvatska filmska baština gledateljima će biti dostupna i u MAXtv Videoteci”, izjavio je g. Ivica Mudrinić, izrazivši zadovoljstvo što je T-Hrvatski Telekom strateški partner Microsofta Hrvatska, kao i sponzor komunikacijskih tehnologija na ovogodišnjim WinDaysima.
Uz poslovna i tehnološka predavanja te prateće primjere iz prakse, dio ovogodišnje konferencije je i forum „Inovativnost kao pokretač nove vrijednosti, rasta i zapošljavanja.“ Na forumu, kojem je domaćin Davor Majetić, sudjelovali su Goran Radman, predsjednik Microsofta za istočnu i srednjeistočnu Europu, predsjednik Uprave T- Hrvatskog Telekoma, Ivica Mudrinić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Vedran Mornar, gradonačelnik Grada Varaždina, Ivan čehok, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša, direktora SELECTIO Grupe, Nenad Bakić i državni tajnik Središnji državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić.

Novi proizvodi i rješenja
Uz brojne poslovne i tehnološke prezentacije, ovogodišnji WinDaysi uključuju i čitav niz novih grupa predavanja. Tako će arhitektura platforme govoriti o sve prisutnijem interesu za nove generacije rješenja koja se pojavljuju u različitim oblicima dostave i objedinjavanja usluga, a biti će govora i o korisničkim iskustvima koja se koriste kako bi rješenja omogućila drugačiji doživljaj mrežnog sadržaja i rješenja putem Web 2.0 tehnologija. Na konferenciji će se održati i čitav niz predavanja posvećenih Microsoftovim najnovijim tehnološkim inovacijama i rješenjima, s naglaskom na infrastrukturne platforme Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008, kao i virtualizaciji – rješenju koje će u nadolazećem razdoblju osigurati znatne uštede u korištenju IT infrastruktura.

Sponzori konferencije
Generalni sponzor WinDays 2007 konferencije je tvrtka HP, sponzor komunikacijskih tehnologija je tvrtka T-HT, a sponzor sistemske integracije Infinitas Grupa. Sponzor service deska je tvrtka Span, a glavni sponzori tvrtke Combis, Comping, Privredna Banka Zagreb, Perpetuum Mobile, Recro.net i S&T. Sponzori su također Algebra, BCC Services, Cisco Systems, eVision, Dirigens, InfoKod, Integra Group, King ICT, MojPosao, SoftNet, i Špica sustavi. Konferenciju će medijskim pokroviteljstvom pratiti Banka, Hina, infoTrend, Lider, Mreža, Večernji list i portal večernji.hr. Pokrovitelj konferencije je CocaCola, dok službena vozila konferencije osigurava kuća Auto Zubak. Sponzor audio-vizualnih tehnologija je tvrtka Atman.

Video snimku otvorenja WinDays konferencije možete pronaći na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.