Otvorena Microsoftova WinDays13 konferencija, očekuje nas pregršt predavanja, ali i zabave

Fotografija članka: Otvorena Microsoftova WinDays13 konferencija, očekuje nas pregršt predavanja, ali i zabave

U narednih pet dana u Umagu, po prvi puta domaćinu Microsoftove WinDays konferencije, očekuje nas više od 130 predavanja. I naša je ekipa tu, očekuje vas puno zanimljivih informacija!

Oglas

Podsjetit ćemo vas kako već nekoliko godina WinDays konferencija djeluje “dvojako” – podijeljena je na tehnološki (Technology) i poslovni dio (Business). Prva tri dana su u znaku novih tehnlogija, u prvom redu na poručju softverskih proizvoda, no vidjeli smo kako postoji i “Pametna kuća” u kojoj ćemo se družiti i s hardverom, odnosno uređajima. U četvrtak i petak nas očekuju poslovni dani, a najavljen je i dolazak predsjednika Republike Hrvatske Ive Jospiovića.

Na našem Racunalo.com portalu redovito ćete, tijekom ovih pet dana, moći pročitati sve ono najzanimljivije što se događalo na konferenciji. Neka od zanimljivijih koje smo odabrali vezana su i uz robotiku, automatizaciju i najnovije informacijske tehnologije. Podsjećamo kako je naša ekipa po 13. put na WinDaysima, jedni smo od rijetkih koji smo bili na svima :) U nastavku kratak pregled samog otvorenja tehnološkog dijela konferencije.

Tehnološkom prezentacijom danas je otvorena 13. po redu Microsoftova WinDays konferencija. Tijekom sljedećih pet dana konferencija će okupiti više od 1500 sudionika te ugostiti 127 vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka u razmjeni znanja, iskustava, ključnih IT trendova i gospodarskih tema koje omogućavaju konkurentnije poslovanje. Prva četiri dana bit će posvećena aktualnostima i najnovijim Microsoftovim proizvodima, koji tvrtkama i pojedincima omogućavaju veću produktivnost i konkurentnost.

– WinDaysi 13 unijeli su svježinu u svijet tehnoloških konferencija. Više od stotinu predavača održat će 138 predavanja i šest radionica sudionicima će pružiti jedinstvenu priliku za usvajanje novih znanja – naglasio je Tomislav Tipurić, direktor sadržaja konferencije WinDays13 Technology.

Predstavnici Microsofta naglasili su kako na ovogodišnjoj konferenciji sudjeluje i desetak novih predavača, a svi će zainteresirani moći pratiti i posebnu seriju predavanja koja omogućava osvježavanje ili stjecanje temeljnih znanja. Moći će se čuti primjeri domaćih implementacija studija slučaja, primjena rješenja kao što su Windows 8, novi Microsoftov Office u klijentskoj i Office 365 varijanti, kao i novim inačicama SharePointa, Exchangea, Lynca i drugih. Sudionici će se moći iz prve ruke upoznati i s implementacijama novog SQL Servera, kao i obitelji Dynamics rješenja AX i CRM te novom verzijom Windows Azurea.

WinDaysi će biti i mjesto održavanja finala Software Startup Akademije, Microsoftove inicijative koja se provodila na fakultetima u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Splitu. Sutra će pet najboljih timova predstaviti svoje projekte, a njihovo predstavljanje koje je izdvojeno iz službenog sadržaja, moći će pratiti svi sudionici konferencije.

Poslovni dio konferencije, u četvrtak i petak, bavit će se podizanjem konkurentnosti, stvaranjem novih radnih mjesta te ubrzanim rastom domaćeg gospodarstva, kako bi se što uspješnije uklopilo u europski okvir. Sudionici će dobiti uvid u budućnost poslovanja u četvrtoj industrijskoj revoluciji, kao i najbolje primjere prakse uspješnih tvrtki, sveučilišta ili institucija. Koji su izazovi u podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva objasnit će Stephane Garelli, profesor na International Institute for Management Development (IMD)  i autor Godišnjaka svjetske konkurentnosti. Posebna predavanja održat će i vodeći svjetski stručnjaci kao što su profesorica Silvija Gradečak s MIT-a i profesor Tamim Asfour s Karlsruhe Institute of Technology.

Više informacija o Microsoft WinDays13 konferenciji dostupno je na stranicama .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.