Otvorena Microsoft WinDays konferencija – WinDays11 Technology

Fotografija članka: Otvorena Microsoft WinDays konferencija – WinDays11 Technology
Od glavnih značajki možemo spomenuti kako se očekuje više od stotinu predavača iz Hrvatske i svijeta, koji će u naredna četiri dana održati gotovo 140 predavanja o aktualnim temama iz svijeta tehnologije, uključujući i proizvode koji omogućavaju realizaciju "računalstva u oblaku" i na taj način smanjuju troškove tvrtkama. Microsoft WinDays konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića
 
Danas je u Rovinju otvorena jedanaesta Microsoftova tehnološka konferencija – Microsoft WinDays11 Technology, najveća hrvatska tehnološka konferencija koja tradicionalno okuplja stručnjake s područja informacijskih tehnologija, voditelja informatičkih odjela u tvrtkama i drugim organizacijama, ali i one koji odlučuju o načinu na koji će se informacijske tehnologije primijeniti u poslovanju.
 
Konferencija Microsoft WinDays11 i ove je godine – nakon uspjeha prošlogodišnjeg modela – podijeljena u dva dijela pa će se u četvrtak i petak, 7. i 8. travnja, također u Rovinju, održati poslovna konferencija WinDays11 Business u zajedničkoj organizaciji Microsofta Hrvatska i Europapress holdinga.
 
Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića.
 
Više od 1600 sudionika prijavljeno je za cjelokupnu ovogodišnju WinDays11 konferenciju. Tijekom četiri dana tehnološke konferencije, više od stotinu predavača iz Hrvatske i inozemstva održat će gotovo 140 predavanja u 14 tematskih cjelina i sa 7 paralelnih smjerova u svakom trenutku. Sljedećih petnaestak predavanja, okruglih stolova i radionica održat će se na poslovnoj konferenciji WinDays11 Business krajem tjedna.
 
Glavna tema – računalstvo u oblaku
Tehnološka konferencija bit će velikim dijelom obilježena "računalstvom u oblaku" (cloud computing), temom koja dominira svijetom računalstva, ali je ujedno i neizmjerno važna za razvoj poslovanja i novih poslovnih modela. Računalstvo u oblaku omogućava tvrtkama da umjesto ulaganja u vlastite hardverske i softverske resurse – koji rijetko kada budu iskorišteni u potpunosti – smjeste dio svojeg informacijskog sustava na iznajmljenu infrastrukturu i tako efektivno plate samo onaj dio hardvera i softvera koji zaista koriste i koji im je zaista potreban. Kako rijetko koji server u tvrtkama ima prosječnu iskorištenost veću od dvadesetak posto, to znači da tvrtke uvođenjem ovog modela računalstva ili njegovim kombiniranjem s postojećim sustavima mogu ostvariti značajne uštede. 
 
Budući da male tvrtke ili one tvrtke koje su tek započele sa svojim poslovanjem sada kroz koncept "računalstva u oblaku" imaju pristup kvalitetnim, brzim i pouzdanim resursima, ova će promjena modela računalstva pogodovati razvoju novih poslovnih modela. Tvrtke će se uz primjenu "računalstva u oblaku" moći fokusirati na svoju primarnu djelatnost ili proizvod, a uz lakše prilagođavanje računalnih resursa stvarnim potrebama poslovanja i budućem rastu tvrtke to će dovesti i do povećanja njihove konkurentnosti – na domaćem i regionalnom tržištu.
 
"Informatički stručnjaci sada uistinu postaju ključni ljudi u razvoju poslovanja tvrtke ili u načinu na koji pojedina organizacija radi. Računalstvo u oblaku stvara prilike tvrtkama svih veličina da informatičke resurse bolje iskoriste u smjeru stvaranja novih poslovnih prilika", naglasio je na otvaranju konferencije Marko Makovac, direktor konferencije Microsoft WinDays11 te direktor poslovanja i marketinga Microsofta Hrvatska. "Ono što me uistinu veseli jest to da Hrvatska već ima tvrtke i stručnjake koji su započeli s  razvojem i implementacijom takvih rješenja i aplikacija kod svojih korisnika, što znači da tehnologija računalstva u oblaku stoji na raspolaganju i hrvatskim tvrtkama kao nešto ono što može omogućiti i olakšati njihov rast i razvoj, te im pritom i smanjiti troškove", zaključuje Makovac.
 
Microsoft nudi potpunu platformu za razvoj i primjenu rješenja i aplikacija smještenih "u oblaku", pa će se posjetitelji ovogodišnje Microsoft WinDays11 konferencije na nizu predavanja moći upoznati s njezinim pojedinim dijelovima. U središtu Microsoftove platforme za cloud nalaze se Windows Azure i SQL Azure, osnove na kojima brojni Microsoftovi partneri u svijetu – među kojima je i gotovo tisuću tvrtki iz Hrvatske – mogu graditi aplikacijska rješenja za svoje korisnike. 
 
Sudionici konferencije će se, osim s Azure platformom, moći upoznati i s mnogim drugim proizvodima i tehnologijama koje koriste prednosti cloud koncepta. Niz predavanja bit će posvećen web inačici alata za produktivnost, Office 365, koja postojeće iskustvo rada s uredskim aplikacijama prilagođava dobu clouda i korištenju preko weba, kao i znatno obnovljenim poslovnim rješenjima iz porodice Microsoft Dynamics: Dynamics NAV 2009 R2 i Dynamics CRM 2011. 
 
Konačno, krajnji će korisnici pristupati novoj generaciji aplikacija "u oblaku" korištenjem rješenja kao što su najbrži i najsigurniji internetski preglednik, Microsoft Internet Explorer 9, te posve nova mobilna platforma iz Microsofta, Windows Phone 7, koja će se, zahvaljujući i globalnom strateškom partnerstvu s Nokiom, uskoro naći u velikom broju mobilnih uređaja. O svim tim tehnologijama i proizvodima bit će riječi na ovogodišnjoj WinDays11 konferenciji.
 
Novost na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11 su i besplatne radionice na kojima će sudionici imati prilike upoznati se s pojedinim temama i steći nova, sasvim konkretna znanja tijekom dvosatnog rada s vrhunskim stručnjacima. Bit će održano ukupno devet takvih radionica: razvoj Azure aplikacija, razvoj SharePoint web parta, razvoj Office dodataka, Silverlight – aplikacije na desktopu, mobitelu i webu, napredno programiranje za Windows 7, PowerShell, izgradnja privatnog clouda, xRM – platforma za razvoj poslovnih aplikacija, te izgradnja business intelligence rješenja uz SQL Server.
 
Za više informacija o konferenciji Microsoft WinDays11, njezinom programu i rasporedu predavanja i radionica, posjetite web na adresi
 
Nagrađena najbolja rješenja hrvatskih softverskih tvrtki
Tijekom ceremonije otvaranja tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 nagrađena su najbolja rješenja nezavisnih hrvatskih softverskih tvrtki. Nagradu za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću dobila je tvrtka Applicon X, rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću za male tvrtke ima tvrtka Fortempo, dok je najinovativnijim rješenjem proglašeno ono tvrtke Ager Preeo. Marin Franković dobio je nagradu zajednice za poseban doprinos.
 
Microsoft je danas također nagradio vrhunske stručnjake, MVP-ove (Microsoft Most Valued Professional) koji su sudjelovali u kreiranju sadržaja za ovogodišnju WinDays11 konferenciju. Glavni sponzor konferencije, tvrtka, HTC, poklonila im je mobilne uređaje HTC HD7 koje pokreće operacijski sustav Windows Phone 7.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.