Otvorena konferencija Microsoft Security Days 2008

Fotografija članka: Otvorena konferencija Microsoft Security Days 2008

Konferenciju je uvodnim govorom otvorila Venesa Schutz, nova direktorica Microsofta Hrvatska, te Vjeran Bušelić, Microsoftov savjetnik za tehnologiju koji je i objasnio usku povezanost virtualizacije i sigurnosnih tehnologija o kojima će biti riječi u narednih dva dana. U 30-ak predavanja i prezentacija od kojih će se neka odvijati istovremeno, danas i sutra će svi posjetitelji moći čuti puno korisnih savjeta koje će kasnije moći primijeniti u svojim tvrtkama.


Venesa Schutz, direktorica Microsofta Hrvatska


Vjeran Bušelić, Microsoftov savjetnik za tehnologiju

Ključno predavanje prvog dana konferencije bilo je predavanje Dai Vua, direktora Microsoftovog odjela marketinga za virtualizacijske proizvode i rješenja, koji je tom prilikom rekao: "Virtualizacija iz temelja mijenja, način kojim korisnici upravljaju IT okruženjima jer s jedne strane smanjuje infrastrukturne troškove a s druge povećava poslovnu agilnost. Microsoftove tehnologije omogućuju virtualizaciju od stolnih računala do podatkovnih centara, pružajući dodatnu vrijednost Windows platforme".


Dai Vu, direktor Microsoftovog odjela marketinga za virtualizacijske proizvode i rješenja

Do kraja današnjeg prvog dana Security Days konferencije centralna tema bit će predstavljanje Forefront sigurnosnih rješenja uz konkretne primjere iz prakse koje će pokazati predstavnici INA-e. Predstavit će se i projekt izgradnje javnih ključeva u Zračnoj luci Zagreb, provedba Zakona o informacijskoj sigurnosti, te će biti riječi i o računalnoj forenzici i metodama automatskog odgovaranja na incidente.

Dodajmo i kako se ova konferencija, uz brojne sponzore, odvija i pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.