Otvoren natječaj za dodjelu ICT novinarskih nagrada

Fotografija članka: Otvoren natječaj za dodjelu ICT novinarskih nagrada

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva – ogranka novinara koji svojim radom prate zbivanja u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija – otvorio je natječaj za najbolje radove objavljenje u 2007. godini. Natječaj za dodjelu nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak raspisan je 07. travnja 2008. godine i bit će otvoren do 07. svibnja ove godine. Nagrade se dodijeljuju za radove objavljenje u u prethodnoj kalendarskoj godini u slijedećim kategorijama: nagrada za najbolji novinarski uradak, nagrada za najbolji urednički uradak i nagrada za ICT novinara godine. Kao i svih godina dodjela novinarskih nagrada, glavni sponzor dodjele nagrade je tvrtka SAP.

Nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak dodijeljuje se od 2001. godine i kroz šest godina postojanja snažno je doprinosila razvoju informatičkog novinarstva. Održivost nagrade, interes novinara koji raste s godinama te broj medija koji prate teme iz tehnologija i komunikacijskih znanosti potvrđuju njezinu važnost. Naime, tehnologije rastu velikom brzinom, a potreba za kvalitetnim praćenjem tema iz područja ICT važnija je nego ikada. Pravilno, pravodobno i kvalitetno stvaranje sadržaja iz područja informatičke tehnologije i tržišta otkriva stalnu publiku i nove medijske potpore domaćih i stranih medijskih kuća. Hrvatsko novinarsko društvo prepoznalo je važnost nagrade SAP ICT journalist prize Božo Težak i tema koje pokriva te uz potporu i inicijatora projekta tvrtku SAP te za najbolje dodjeljuje nagrade.

Za nagradu SAP ICT journalist prize Božo Težak mogu se prijaviti novinari čiji su radovi objavljeni tijekom 2007. godine u svim medijima u Hrvatskoj. Prijave za nagradu nagrade obavljaju se zaključno s 07. svibnja 2007. godine. Uz kraći pismeni prijedlog valja priložiti i tekstove i uredničke uradke – obavezno u digitalnom obliku (PDF) na USB memoriji, CD-u ili DVD-u.
Nagrade su novčanog karaktera, a dodijeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju. Nagrade se dodijeljuju u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, koji sastavlja žiri. Odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak donosi posebno odabrana ocjenjivačka skupina ("žiri") koju je većinom glasova odabrao Zbor ICT novinara HND-a. Ocjenjivačka skupina sastoji se od tri novinara, jednog stručnjaka za ICT tehnologije i predstavnika tvrtke pokrovitelja nagrade. Odluka o nagradi informatički novinar godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Generalni sponzor nagrade je tvrtka SAP, a potporu projektu, kao i svih godina dat će brojne hrvatske tvrtke i medijske kuće. Svečanost dodjele godišnjih nagrada SAP Božo Težak održat će se 11. rujna ove godine tijekom održavanja najznačajnije SAP-ove konferencije SAP World Tour ’08. Pokrovitelji svečanosti dodjele nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak su Hrvatsko društvo novinara i Zbor informatičkih novinara. Više informacija o nagradi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.