Otvoren natječaj Adobe Design Achievement 2009 – prijavite se!

Fotografija članka: Otvoren natječaj Adobe Design Achievement 2009 – prijavite se!

Adobe Design Achievement 2009 natječaj

Ceremonija dodjele nagrada održat će se za vrijeme Icogarda-inog svjetskog kongresa dizajna u Kini u listopadu 2009. godine. Na kongresu, koji će se održati u kineskom Nacionalnom konvencijskom centru lociranom u centru pekinškog Olypic Green-a okupit će se 2500 delegata iz svijeta.

"Adobe je oduvijek iznova inspiriran izvrsnom kreativnošću prijavljenih radova za Adobe Design Achievement Awards. Partnerstvo s Icograda-om omogućit će nam predstavljanje sjajnih talenata na globalnoj pozornici, te će nam također dati uvid u svijetlu budućnost interaktivnog dizajna." istakla je ovom prilikom said Ann Lewnes, starije potpredsjednica korporativnog marketinga u Adobeu.

“Dizajneri zaposleni u komunikacijskoj industriji imaju značajnu ulogu u kreiranju poruka koje utječu na socijalne ali i komercijalne percepcije. Ponosni smo na partnerstvo s Adobeom u organizaciji prestiže ceremonije dodjele Adobe Design Achievement nagrada koja prepoznaje inovacije u dizajnu i potiče intenzivan napredak u području grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija.“ – rekao je 0prfesor Don Ryun Chang, predsjednik Icogarda-e.

Kako je potražnja za talentiranim dizajnerima i programerima u konstantnom porastu , Adobe Design Achievement Awards dodjeljuju se studentima za radove u tri kategorije: Interaktivni medij, pokretni mediji i tradicionalni mediji.
– Kategorija Interaktivni mediji uključuje: Browser-Based Design, Non-Browser Based Design, Application Development, Installation Design i Mobile Design.
– Kategorija pokretnih medija uključuje: Animation, Live Action i Motion Graphics.
– Kategorija tradicionalnih medija uključuje: Illustration, Packaging, Photography, i Print Communications.

Natječaj je otvoren za studente iz 40 zemalja među kojima je i Hrvatska, a studenti mogu svoje radove prijaviti na web stranici Adobe Design Achievement Awards preko koje se također može i pristupiti interaktivnoj web stranici ADAA Live!, koja omogućava prijavljivanje projekta u realnom vremenu.

“Bila mi je velika čast biti finalist u kategoriji animacija Adobe Design Achievement Awards u 2007,” rekao je Johnny Kelley, koji je nedavno završio dvogodišnji poslijediplomski iz animacije na The Royal College of Art i dodao: – “Postignuće u ovom natjecanju zasigurno će mi i dalje koristitu u profesionalnom razvoju jer namjeravam ostvariti dugotrajnu i uspješnu karijeru stvarajući zanimljive animacije koristeći Adobeova rješenja.”

Ovogodišnje prijavljene radove ocjenjivat će neovisan žiri sastavljen od svjetskih stručnjaka, a čine ga: Leimei Julia Chui (Japan), direktor globalnih komunikacija u Centru za internacionalni dizajn NAGOYA (IdcN); Louis Gagnon (Kanada), suosnivač Paprika Communications; Cristina Chiappini (Italija), osnivač i vlasnik konzultantske tvrtke iz Rima; Garth Walker (Južna Afrika), osnivač Orange Juice Design, kreativne agencije koja za klijente ima neke od najpoznatijih korporacija Južne Afrike; Tarek Atrissi (Nizozemska), vlasnik dizajnerskog studija i profesor na studiju Art, Media and Technology na Utrecht School of the Arts u Nizozemskoj; Kyle Kim (Korea), profesor na School of Design, Hongik University i suosnivač dizajnerske tvrtke UM & Partners; i Lance Wyman (SAD) vlasnik dizajnerskog ureda iz New Yorka.

Rok za predaju radova je 5. lipanj 2009 godine, a radovi se predaju online. Primljeni radovi će se ocjenjivati digitalno tijekom lipnja. Za finalnu fazu ocjenjivanja, polufinalisti će biti zamoljeni da predaju svoje radove u originalnom obliku tj. u obliku medija za koji su namijenjen. Finalisti će biti pozvani na svečanu dodjelu nagrada u Pekingu i na Icograda World Design Congress, a na ceremoniji će im biti dodijeljene nagrade u softverskim paketima ili novcu.

Za više informacija o 2009 Adobe Design Achievement Awards, posjetite .

Adobe Design Achievement 2009 natječaj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.