Otvoren IBM Forum 2009 pod sloganom “Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!”

Fotografija članka: Otvoren IBM Forum 2009 pod sloganom “Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!”

Otvoren IBM Forum 2009 pod sloganom

Sedmi IBM Forum, jedna od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj, otvorena je drugi put zaredom u Hvaru pod sloganom „Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!". U tri konferencijska dana pred više od 400 sudionika, IBM-ovi stručnjaci, partneri i korisnici odgovorit će na pitanje kako se prilagoditi svijetu koji postaje sve brži i učinkovitiji te predstaviti najnovija poslovna rješenja i usluge.

„I ove godine okupili smo se na otoku Hvaru kako bi zajedno raspravljali o izazovima današnjeg poslovanja, trendovima u IT svijetu, izgradnji pametnijih sustava, uštedi energije, smanjenju troškova, povećanju operativne učinkovitosti te načinima postizanja vrhunskih poslovnih rezultata“, izjavio je na svečanom otvaranju Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska. „Prvo desetljeće novog stoljeća upozorilo nas je na opasnosti i obećanja globalne integracije. Mogućnosti su izvanredne, a potreba za djelovanjem postaje sve važnija. Svijet je spreman na promjene. Za hrabre ljude s vizijom, doba diskontinuiteta ujedno je i doba mogućnosti. Slijedom toga, ovogodišnji Forum pod sloganom – Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet! – donosi niz pametnih rješenja i usluga na koji način tvrtke i institucije mogu promijeniti načine poslovanja i preživjeti na tržištu“.

Otvoren IBM Forum 2009 pod sloganom

Na otvaranju IBM Foruma predsjednik uprave Vipneta Mladen Pejković glavne smjernice Foruma stavio je u kontekst domaćeg ICT tržišta govoreći o ulaganju u dinamičnu infrastrukturu kao temelju za razvoj tzv. „inteligentnih gradova“ te efikasnijeg i pametnijeg poslovanja kroz korištenje naprednih tehnologija, ističući važnost stabilnog pravnog i regulatornog okvira za investiranje. Poseban naglasak je stavio na nužnost promjena u promišljanju ICT industrije o okolišu, ilustrirajući to konkretnim primjerima iz poslovanja Vipneta.

Otvoren IBM Forum 2009 pod sloganom

Željko Mavrović, bivši europski prvak u boksu koji je tijekom proteklih godina izrastao u uspješnog poduzetnika, predstavio je sudionicima Foruma vlastita iskustva uspješnog poslovanja, načine kako ostvariti željene ciljeve te važnost znanja i iskustva koji su nam potrebni za stvaranje učinkovitijeg svijeta.

Otvoren IBM Forum 2009 pod sloganom

Tijekom drugog konferencijskog dana Kerry Holley iz IBM SAD-a predstavit će globalno istraživanje o ulozi i perspektivama direktora informatike – IBM GLOBAL CIO STUDY 2009 koja obuhvaća više od 2.500 direktora informatike u više od 78 zemalja i devetnaest industrija, uključujući po prvi puta direktore informatike iz Hrvatske.

Predavanja na ovogodišnjem IBM Forumu predstavit će se kroz niz radionica, okrugli stol i sedam konferencijskih nizova:
– Nova inteligencija – New Intelligence
– Raditi pametno – Smart Work
– Dinamična infrastruktura – Dynamic Infrastructure
– Zeleno i više od toga – Green&Beyond
– Odabrana industrijska rješenja – Selected Industry Solutions
– Solution Show Room
– Otvoreni softver labovi

IBM Forum prerastao je u tradicionalnu manifestaciju važnih poslovnih susreta na kojoj se dogovora buduća suradnja, ostvaruju novi kontakti i donosi pregled najnovijih tehnologija i rješenja.

Otvoren IBM Forum 2009 pod sloganom

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.