Otvoren šesti IBM Forum u Hvaru

Fotografija članka: Otvoren šesti IBM Forum u Hvaru

„Nakon pet godina provedenih u Istri, ove godine odlučili smo predstaviti najnovija IBM-ova poslovna rješenja, usluge i tehnologiju na jednom od naših najljepših otoka – Hvaru!,“ izjavio je na svečanom otvaranju Ivan Vidaković, glavni direktor IBM-a Hrvatska. „Digitalna revolucija i globalizacija pred poslovni svijet i društvo stavljaju nove mogućnosti i izazove kao nikada do sada, a glavna pitanja su: kako biti uspješan? kako privući najveće talente? kako upravljati znanjem? Sve češće uspjeh se svodi samo na jednu riječ: inovacija. I naš ovogodišnji slogan odgovor je na ova pitanja – ”Ne sanjajmo budućnost. Stvarajmo je.“

Slaven Bilić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, na svečanom otvaranju IBM Foruma na temelju svojeg iskustva okupljenima je predstavio načine i metode kako biti uspješan, kako se nositi s promjenama i izazovima današnjice te izgraditi kvalitetan tim suradnika. 

Koliko su inovacije u suvremenom svijetu važne potvrđuje i IBM-ova globalna studija o izvršnim direktorima za 2008. godinu (IBM Global CEO Study 2008) koja je obuhvatila 1130 direktora iz 40 zemalja širom svijeta. U današnjoj globalno povezanoj ekonomiji izvršni direktori bombardirani su s mnoštvom promjena na koje moraju pronaći odgovor. Studija ističe kako je sposobnost upravljanja promjenama odlučujući kriterij koji razlučuje dobitnike od gubitnika na tržištu. Upravo izvršni direktori koji pokažu sposobnost suočavanja s glavnim promjenama i izazovima nadjačat će konkurenciju i pomaknuti težište svog načina poslovanja u pravcu globalne integracije. Globalno integrirana ekonomija zahtijeva svjež način razmišljanja i inovativni pristup upravljanju promjenama.

IBM je u proteklih pet godina transformirao svoj poslovni model, investirao u ključna visokovrijedna područja poput konzaltinga i razvoja usluga, novih softverskih alata i rješenja te vrhunskih tehnologija. Prepoznavši potrebu za promjenom u poslovanju, IBM je nastavio kreirati budućnost. Na tržištima diljem svijeta IBM je pokrenuo brojne inicijative na području energetike, zaštite okoliša, upravljanja rizikom te je tako npr. u sklopu IBM-ove inicijative Project Big Green razvijena tehnologija koja korisnicima pomaže u povećanju razine energetske učinkovitosti.

Predavanja na ovogodišnjem IBM Forumu predstavit će se kroz sedam konferencijskih nizova:
• Snaga informacije! – Leveraging Information
• Optimizacija IT-a – Optimizing IT
• Upravljanje politikama i rizicima – Governance and Risk Management –
• Moć ljudima – Empowering People
• Poslovna fleksibilnost – Enabling Business Flexibility
• Solution Show Room
• Otvoreni Softver Labovi – Demo Track

IBM Forum prerastao je u tradicionalnu manifestaciju važnih poslovnih susreta na kojoj se dogovora buduća suradnja, ostvaruju novi kontakti i donosi pregled najnovijih tehnologija i rješenja. S obzirom na izniman interes koji je iskazan za ovogodišnji Forum očekuje se da će IBM Forum 2008 okupiti više od 500 sudionika iz domaćeg IT i poslovnog sektora.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.