Osvježeni Dell XPS 13 – sitan, a još više dinamitan

Fotografija članka: Osvježeni Dell XPS 13 – sitan, a još više dinamitan

Dell je baš prije početka IFA sajma u Berlinu pripremio XPS 13 laptop sa novim Core procesorima osme generacije. Dolazi sa 13-inčnim zaslonom, u srebrnoj i ružičasto-zlatnoj boji i obećava 22 sata baterije.

Oglas

U osnovi, to je isti Dell XPS 13 kojega svi recenzenti nazivaju najboljim prijenosnim računalom koje možete kupiti. Sada, međutim, nudi četverojezgreni procesor umjesto dvojezgrenog. Osnovni modeli nastavit će se isporučivati ​​s dvojezgrenim Intel Core procesorima sedme generacije, no najjači modeli od sada su dostupni sa
 procesorima osme generacije.

Osim procesora, Dell impresionira i sa drugim specifikacijama. Nudi do 1 TB brze pohrane na PCI Express SSD-u. Do 16 GB radne memorije. I razlučivost ovog sićušnog, ali vrlo prijenosnog zaslona sa minimalnim rubovima do 3200 x 1800 piksela. Sve ovo znači da postaje prava mašina u jačim konfiguracijama.

Izgled i sveukupni dizajna nije mijenjan. “Gornji poklopac i baza precizno su izrezani iz jednog bloka aluminija”, kaže Dell. “Oslonac za dlanove od ugljičnih vlakana je jak poput aluminija i tanak, ali bolji je osjećaj na dodir. Strojno rezani aluminij daje snagu i izdržljivost.” Dell XPS 13 ostaje jedan od najtanjih, najlakših i najatraktivnijih prijenosnika današnjice.

Budući da su okviri zaslona tako tanki, Dell je ugradio web kameru na donju lijevu stranu, a tanki vodoravni zvučnici postavljeni su sa svake strane prijenosnog računala.

Novi Dellov laptop XPS 13 stiže 12. rujna uz početnu preporučenu cijenu od 5000 kn.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.