Osvježena usporedba fiksnih linija – DSL i OPTIKA

Fotografija članka: Osvježena usporedba fiksnih linija – DSL i OPTIKA

Iako za mobilne linije karakteristično, promjenu fiksnih paketa u drugoj polovici 12. mjeseca nismo očekivali. Kratki osvrt pročitajte u nastavku.

Oglas

Dva operatora promijenila su ponude. Riječ je o najvećem pružatelju usluga Hrvatskom Telekomu, te Optimi Telekom.

Hrvatski Telekom

Novi cjenik vrijedi od 15.12.2014. znači od ponedjeljka. Glavna novost su VDSL brzine koje se mogu aktivirati besplatno ukoliko korisnik zadovoljava tehničke preduvjete za spomenutu tehnologiju. Cijene paketa većinom su ostale jednake, osim one za 20 Mbit/s koja je pala obzirom na vdsl, dok adsl korisnici više ne mogu aktivirati 20 Mbit/s brzinu.

Optima Telekom

Optima je poprilično izmijenila svoj cjenik. Pojedine mjesečne naknade su snižene, dok su neke porasle. Ovo drugo je kompenzirano novim pogodnostima. Korisnik može izabrati ili prva tri mjeseca nižu naknadu ili bon za trgovinu Elipso (350 – 600 kn). Kao glavnu promjenu bi izdvojili značajno smanjenje naknade za veću DSL brzinu, zbog čega su paketi 10 Mbit/s brzine postali konkurentniji.

Detaljnu usporedbu pronađite u sljedećim člancima:

Poveznice za sve naše usporedbe nalaze se .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.