Osnovna škola Popovača dobila učionicu budućnosti

Fotografija članka: Osnovna škola Popovača dobila učionicu budućnosti

Učionica budućnosti u OŠ Popovača opremljena je najnovijom informacijskom tehnologijom koja će omogućiti interaktivno učenje i razmjenu znanja za više od 750 učenika škole.

Oglas

Projektu Učionica budućnosti u Hrvatskoj se, nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku, IX. gimnazije u Zagrebu, Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice i II. osnovne škole u Bjelovaru te Osnovne škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji pridružuje i Osnovna škola Popovača. Ta je škola šesta po redu s otvorenom Učionicom budućnosti koja će omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija. Nastavak je to zajedničkog projekta Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i tvrtke Samsung Electronics, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Osnovnu školu Popovača pohađa 750 učenika iz 10 naselja u Gradu Popovači. Pored matične škole nastava je organizirana i u pet područnih škola ( Voloder, Osekovo, Gornja Jelenska, Potok, Stružec).

Podsjetimo, Učionice budućnosti opremljene su nastavničkim računalom, tablet računalima i pametnom pločom, što omogućava interaktivnu razmjenu znanja svim učenicima. Nastavnicima mogu brzo dijeliti informacije, bilješke s predavanja i imaju trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Mogu dijeliti sadržaj na interaktivnoj, pametnoj ploči, te uz svega nekoliko „klikova“ poslati na učeničke tablete. Učenici i nastavnici će istovremeno voditi bilješke s predavanja, podcrtavati ključne informacije ili crtati, kako na tablet računalima tako i na pametnoj ploči. Nastavnici vrlo brzo mogu provjeriti razumiju li učenici predavanje, uz kratke kvizove znanja, ankete i raspravu.

Matična i područne škole imaju brzi internet, što je bio preduvjet uvođenja e-dnevnika u matičnu i područne škole od ove školske godine. Sve učionice u matičnoj i područnim školama opremljene su novim suvremenim računalima. Pored toga, učionice predmetne nastave i učionice razredne nastave opremljene su multimedijalnom opremom, čime je uvelike olakšan rad učiteljima i učenicima u svladavanju novih sadržaja. Danas je škola dobila i novu digitalnu učionicu, što je velika zasluga učitelja informatike i učiteljica koji rade na mnogobrojnim projektima, a čiji rad je prepoznala Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet te tvrtka Samsung Electronics. Škola aktivno sudjeluje na promicanju primjene novih tehnologija u školama na našem području.
– Dražen Mlakar, ravnatelj Osnovne škole Popovača

Povijest osnovne škole u Popovači počinje još 1894. godine. U posljednjih dvadesetak godina škola je temeljito uređena iznutra, asfaltirano je igralište, opremljena je informatička učionica a predmet informatike uveden je kao izborni predmet. Osnovna škola Popovača zapošljava 62 učitelja, 5 stručnih suradnika i 18 administrativnih i pomoćnih radnika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.