Oslijepila nakon cjelodnevnog igranja na mobitelu

Fotografija članka: Oslijepila nakon cjelodnevnog igranja na mobitelu

Žena iz Kine je djelomično oslijepila nakon što je cijeli dan provela igrajuči igru a svom pametnom telefonu. 21-godišnjakinja je okorjeli fan popularne multiplayer igre Honour of Kings.

Oglas

Wu Xiaojing kaže kako je igrala tu igru nekoliko i zatim iznenada potpuno izgubila vid u desnom oku. Potom su ju odveli u bolnicu i dijagnosticirali RAO odnosno okluziju retinalnih arterija. Ova bolest obično pogađa starije od 70 i često rezultira trajnim gubitkom vida. Obično nastaje kad se začepi neka od arterija koje dovode krv na mrežnicu. Liječnici specijalisti poručuju kako se to dogodilo radi pretjeranog igranja na telefonu.

Wu je priznala kako redovito igra Honour of Kings i po 8 sati bez hrane, pića ili odlaska na toalet. “Ako ne radim, obično ustanem u 6, doručkujem i igram do 16” – rekla je – “Zatim opet nešto pojedem, malo odmorim i nastavim igrati do 1 ili 2.”

Zla sudbina stigla ju je 1. listopada kada je bio neradni dan i provela ga je igrajući. Kaže kako je izgubila vid tek nakon večere i nakon toga su je odveli u bolnicu.

Honour of kings je posebno popularna u Kini i ima bazu od 200 milijuna korisnika. Firma Tencent koja je razvila ovu igru stavila je ograničenja od jednog sata na dan za djecu mlađu od 12 godina kako bi spriječili stvaranje ovisnosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.