Osječki Tesla Marko Pinjuh i Osječki centar inovatorstva osvojili 11 zlatnih medalja

Fotografija članka: Osječki Tesla Marko Pinjuh i Osječki centar inovatorstva osvojili 11 zlatnih medalja

Za 11 su inovacija osvojili 11 zlatnih odličja, Grand Prix za mladog inovatora Marka Pinjuha, te Specialnu Nagradu od Republike Moldavije.

Oglas

Osječki centar inovatorstva kojeg je utemeljio „Osječki Tesla“, Marko Pinjuh, na 25. Svjetskom znanstvenom natjecanju inovacija u Rumunjskoj održanome od 18-26.  listopada u gradu Iasi, postigao je izvanredan uspjeh.

U kategorijama vodoopskrbe, zlatnu medalju je osvojio Ivan Brtan s inovacijom “Injektor” – rješenjem za pumpanjem vode do dubine od 35 metara. Također je osvojio zlatnu medalju u području instalacija s inovacijom “Eko cirkulacija tople vode” novi standard cirkulacije tople vode u kućanstvima i stambenim zgradam, te je osvojio zlatnu medalju kategoriji konzervacije s inovacijom “Eko konzerviranje hrane dehidracijom i dimom” novi standard cirkulacije tople vode u kućanstvima i stambenim zgradam.

U kategoriji elektrotehnike najbolji je bio Željko Šimudvarac osvojivši zlatnu medalju s inovacijom “Sklopovi za izmjenu brojila električne energije SIB3f i SIB1f” neposredno osvojivši i zlatnu medalju s inovacijom “Priključnica za izmjenu brojila električne energije PB3f i PB1f” koji je također bio najbolji i u grani elektroenergetike osvojivši zlatnu medalju s inovacijom “Plutajuća mini hidro elektrana ADA”.

prehrane, zlatnu medalju je osvojio prof.Jovica Hardi sa inovacijom “Med Bake Rozalije” kao inovativni dodatak zdravoj prehrani. Također je osvojio zlatnu medalju u kategoriji novih prozvoda s inovacijom “Kruh drugačiji od drugih” koji ima visoku nutritivnu vrijednost, te zlatnu medalju s inovacijom “Primigenium” za rješavanje problema viskoznosti maslaca i meda u jedan proizvod.

elektronike, zlatnu medalju su osvojili Ivan Brtan i Marko Pinjuh s inovacijom “Kontrolirana elektroliza vode bez elektrolita”.

Najuspješniji studenti, Josip Bartulić i Edin Beganović, pod kategorijom graditeljstva osvojili su zlatnu medalju s inovacijom “RECENEFFIN (RECycled Energy EFFicient INsulation)” inovativnom izvedbom i konstrukcijom novoga bloka i izolacijske oplate koja ima višestruko bolju efikasnost od postojećih na tržištu.

Grand Prix za mladog izumitelja osvojio je Marko Pinjuh, student Elektrotehničkog Fakulteta u Osijeku.

Centar Inovatorstva osvojio je Specialnu Nagradu od Instituta za Genetiku, Fiziologiju i Zaštitu Bilja Akademije za Znanosti Republike Moldavije

Svjetsko natjecanje inovacija INVENT INVEST je jedan od najstarijih znanstvenih natjecanja inovacija koji je ove godine obilježavao svoju 25 godišnjicu. Na natjecanju su pristupili inovatori iz različitih zemalja sa područja cijeloga svijeta kao što su Sjedinjene Američke Države, Brazil, Kanada, Njemačka, Turska, Španjolska, Francuska, Grčka, Rumunjska, Hrvatska, Moldavija, Bugarska, Gruzija, Poljska, Češka Republika, Belgija, Norveška, Jordan.

Ovo je četvrti nastup Centra Inovatorstva koji je prethodno sudjelovao na 8.Državnome natjecanju inovacija u Bakru održanim 17.9 – 21.9.2015. koji je u konkurenciji od 10 županija osvojio 6 zlatnih, jedno srebrno i jedno brončano odličje.

Sudjelovao je na 9. Međunarodnom natjecanju inovacija u Iloku održanim 22.5 – 24.5.2015. koji je u konkurenciji od 200 međunarodnih izlagača sa 4 inovatora osvoji 4 odličja od čega su 2 zlatna i 2 srebrna odličja.

Također je sudjelovao i na 2. Međužupanijskom natjecanju inovacija Ivanić Grad održanom 14.5 – 15.5.2015.u konkurenciji od 85 izlagača i 20 kompanija, Centar inovatorstva je osvojio jedno zlatno odličje i jedno brončano odličje.

Obećano je u potpunosti ispunio!

Centar Inovatorstva je osnovao mladi inovator Marko Pinjuh (22) „Osječki Tesla“ omogućuje brži i jednostavniji put od ideje do realizacije uz potpuno financijsko praćenje navedenih kompanija, drugim riječima ako inovator ili osoba s nekim projektom dođe sa svojom inovacijom u Centar Inovatorstva, ideja i projekt bit će proslijeđena kompaniji gdje stručnjaci i znanstvenici rade izradu i elaborate o tehničkoj i ekonomskoj isplativosti. Ukoliko inovacija ili projekt pokaže potencijal,radi se izrada prototipa i organizira se plasman na tržište.

Važno je napomenuti da sve troškove navedenog snose poslovni partneri i kompanije s kojima je sklopljen aranžman, a inovator ili projektant ideje pregovara o svojoj dobiti samostalno, bez uplitanja Centra Inovatorstva. Drugim riječima Centar Inovatorstva će poslužiti kao most i poveznica između inovatora – projektanata i kompanija zainteresiranih za inovaciju ili projekt.

Centar Inovatorstva se prvenstveno želi zahvaliti Općini Čeminac, Općini Čepin i Gradu Osijeku, te posebnu zahvalu Zajednici Tehničke Kulture Osječko Baranjske Županije na davanju dugoročne potpore.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.