Organizatori i sudionici konferencije WinDays pomogli udruzi „Delfin“

Fotografija članka: Organizatori i sudionici konferencije WinDays pomogli udruzi „Delfin“

Microsoft i partneri ove su godine na WinDays konferenciji koja se tijekom ovoga tjedna odvija u Rovinju organizirali akciju prikupljanja sredstava za kupnju vozila za prijevoz osoba s invaliditetom u korist Udruge za promicanje obrazovanja „Delfin“. Donacijama Microsofta, Jutarnjeg, partnera konferencije i sudionika prikupljeno je oko 50 tisuća kuna.
Organizatori, sponzori, izlagači i sudionici WinDays konferencije tradicionalno svake godine sudjeluju u humanitarnoj akciji. Ovogodišnji korisnik WinDays donacije je udruga „Delfin“ koja pomaže mladim ljudima s invaliditetom pri njihovoj edukaciji, osposobljavanju i osnaživanju. Kako bi članovi i korisnici Udruge mogli sudjelovati u svim projektima i aktivnostima Udruge, organizatori konferencije i partneri odlučili su pridružiti se akciji prikupljanja sredstava za kupnju posebno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom.
Tijekom pet dana WinDays konferencije prikupljeno je oko 50 tisuća kuna, što je veliki dio iznosa potrebnog za kupnju vozila. Donaciju je, uz Microsoft, Jutarnji list i sve sudionike WinDays konferencije, omogućio i T-HT.
„Uvijek nam je bilo važno da Microsoft WinDays konferencije imaju humanitarni karakter. Tako smo se i ove godine potrudili da iskoristimo prigodu i pomognemo mladim ljudima kojima je edukacija i mogućnost uključivanja u društvo otežana. I sama tehnologija kojom se bavimo, ona informatička, jedan je od načina na koji se ti mladi ljudi mogu lakše i brže uključiti u zajednicu i sve društvene procese, no ovoga puta odlučili smo im pomoći kroz prikupljanje sredstava koja će unaprijediti ono osnovno što im predstavlja poteškoću – a to je njihova mobilnost“, izjavio je Marko Makovac, direktor WinDays konferencije vezano uz humanitarnu akciju.

Hrvoje Belamarić, osnivač i predsjednik Udruge „Delfin“, zahvalio je na donaciji: „Ovom je donacijom uklonjena još jedna prepreka koja nas mlade ljude s invaliditetom sprečava da ostvarimo svoj puni potencijal i postanemo uspješni i samostalni članovi društva. Drago nam je što je konferencija prepoznala naše potrebe i što smo za korak bliži zajedničkom cilju – omogućiti svakoj mladoj osobi jednaku priliku za obrazovanjem.“

Udruga DELFIN
Udruga za promicanje obrazovanja DELFIN osnovana je u Zagrebu 2006. godine s ciljem pomoći mladim ljudima s invaliditetom putem senzibiliziranja društva i njihovo osnaživanje i uključivanje u sve procese života. Udrugu je osnovao Hrvoje Antonio Belamarić, koji i sam ima cerebralnu paralizu i koji usprkos tome bez problema obavlja svoj posao urednika i novinara na nekoliko lokacija. U rad Udruge do danas se uključilo 37 aktivnih članova i 10 volontera profesionalaca. Provedbom svojih programa i projekata Udruga Delfin sustavno radi na edukaciji, osposobljavanju i osnaživanju mladih sa i bez invaliditeta. Za više informacija o Udruzi, posjetite Web stranicu

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.