Orange Pi Zero maleno računalo za $6.99

Fotografija članka: Orange Pi Zero maleno računalo za $6.99

Malo i jeftino računalo s ugrađenim Wi-Fi i četverojezgrenim ARM procesorom

Oglas

Ovo računalo želi biti konkurencija Raspberry Pi Zero koji košta samo 5$ i samo je ogoljena verzija pravog Raspberry Pi. Orange Pi Zero ima bolje komponente s bržim procesorom i ugrađenim Wi-Fi-em.

Namijenjen je osobama koji žele stvarati koristeći tehnologiju. S ovim malim računalom možete napraviti robota, računalo, media server, wireless server, ma gotovo sve jer on ima otvoreni kod pa je samo vaša mašta granica ( i naravno mogućnosti ovog malenog računala ).

Od malenog Orange Pi Zero ne treba očekivati čuda ili da bude zamjena za osobno računalo, ako želite nešto malo i dovoljno snažno razmislite o punokrvnom Raspberry Pi 3 koji košta 35$ ili Pine64 Board koji košta 15$.

Ovo računalo pogoni četverojezgreni Allwinner ARM Cortex-A7 procesor, koji je posljednjih godina pogonio neke smartfone i tablete niže i srednje klase. Grafički procesor je ARMov Mali 400 MP2 koji može pokretati i videozapise visoke rezolucije. Developeri ovog PC-a su rekli da je s njime moguće pokretati 4K video. Ovaj uređaj ima čitač SD kartica te dolazi sa SD karticom od 256MB, ali u ponudi je kartica i većeg kapaciteta i to od 512MB koji je nešto skuplji. Nadalje ovaj uređaj podržava Wi-Fi i žičani pristup internetu što je pohvalno te posjeduje jedan USB 2.0 i mogućnost proširenja njegovih mogućnosti kroz ostale ulaze na pločici, ti drugi moduli samo se prikopčaju na postojeći preko raznih ulaza. Uređaj je kompatibilan s nekim modulima od Raspberry Pi-a, tako da i njih možete iskoristiti u nadogradnji ovoga malenog PC-a.

Ovaj uređaj podržava Android, ali samo verziju 4.4, od ostalih operativnih sustava podržava Debian i Ubuntu, a oni malo iskusniji među vama znaju što se može s njima sve učiniti.

Ovaj uređaj možete naručiti s AliExpressa po cijeni od 6.99$ + poštarina oko 4$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.