Oracle vodeći po tržišnom udjelu u prodaji softvera

Racunalo.com foto

Oracleova rješenja za poslovnu analitiku, odnosno poslovnu inteligenciju (Business Intelligence, BI), obuhvaćaju sveobuhvatni, integrirani skup vrhunskih proizvoda koji sadrži paketne aplikacije za poslovnu inteligenciju, platformski infrastrukturni softver za poslovnu inteligenciju te skladištenje podataka.
Prema IDC-ovoj definiciji, tržište softvera za poslovnu analitiku obuhvaća alate i aplikacije za praćenje, pohranjivanje, analizu, modeliranje i prikaz podataka koji pružaju podršku automatizaciji procesa donošenja odluka i izvješćivanja. Tvrtka IDC u svom je izvješću “Worldwide Business Analytics Software 2006-2010 Forecast and 2005 Vendor Shares” potvrdila da je Oracle najveći proizvođač na području poslovne analitike s tržišnim udjelom od 13,1% i prihodima od gotovo 2,2 milijarde USD tijekom 2005. IDC procjenjuje da je tržište poslovne analitike tijekom 2005. doživjelo ukupan rast od 11%, do iznosa od 16,6 milijardi USD ostvarenih prihoda.
Uz vodeću poziciju po tržišnom udjelu na području poslovne analitike, Oracle je prema izvješću tvrtke IDC “Worldwide Data Warehousing Tools 2005 Vendor Shares” vodeća tvrtka i na tržištu alata za skladištenje podataka s tržišnim udjelom od 19,3% i gotovo 1,9 milijardi USD ostvarenih prihoda tijekom 2005. Tržište alata za skladištenje podataka ta analitička tvrtka dijeli na alate za generiranje skladišta podataka, alate za upravljanje skladištima podataka i alate za pristup skladištima podataka. Tvrtka IDC potvrdila je da je Oracle vodeći proizvođač u kategoriji upravljanja skladištima podataka s tržišnim udjelom od 39,8% i gotovo 1,6 milijardi USD prihoda tijekom 2005. Najbliži suparnik na tržištu alata za upravljanje skladištima podataka imao je tržišni udio od 22,7% i oko 903 milijuna USD prihoda.
“Oracle je još jednom imao vodeću poziciju po tržišnom udjelu na području softvera za poslovnu analitiku”, izjavio je Dan Vesset, direktor istraživanja za analize i skladištenje podataka u tvrtki IDC. “Oracle je tijekom 2005. ostvario veliko povećanje prihoda od analitičkih aplikacija, alata za poslovnu inteligenciju i alata za skladištenje podataka. Oracleova snaga na ta tri ključna područja te tijesna integracija poslovnih linija omogućuje dopiranje do sve većeg broja korisnika u svim privrednim granama, geografskim područjima i tvrtkama svih veličina”.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.