Oracle kupnjom Siebela postao vodeći svjetski proizvođač CRM aplikacija

Racunalo.com foto

“Jednim je potezom Oracle postao vodeći svjetski proizvođač CRM aplikacija”, izjavio je generalni direktor Larry Ellison. “4000 kupaca Siebelovih aplikacija i 3 400 000 korisnika CRM sustava jačaju našu vodeću poziciju na području aplikacija u Sj. Americi te nas približavaju globalnom prvom mjestu na tom području.”
 “Danas je velik dan za klijente, partnere, dioničare i djelatnike tvrtke Siebel Systems”, rekao je Thomas M. Siebel, predsjednik uprave Siebel Systemsa. “Kombinacija Siebelovih aplikacija i Oracleovih razvojnih sposobnosti kojima će poboljšati naš skup CRM proizvoda jamči našim klijentima uspjeh i u budućnosti. To je vrlo plodonosna poslovna kombinacija koja će nam omogućiti još veću učinkovitost u stvaranju visokokvalitetnih, vrhunskih rješenja u rukama zadovoljnih korisnika.”
“Ovo je događaj usmjeren ka korisnicima. Više od godine korisnici obiju tvrtki neprekidno su preporučivali ovu transakciju”, rekao je Oracleov predsjednik uprave Charles Phillips. “Sa zadovoljstvom ćemo prihvatiti Siebelove CRM proizvode s ugledom najboljih u svojoj klasi i njihove značajke smjestiti u središte svojeg sustava Project Fusion CRM.”
“Očekujemo da ova transakcija poveća Oracleovu dobit na ne-GAAP bazi već u svojoj prvoj punoj godini nakon ostvarenja (FY07)”, izjavio je jedan od Oracleovih predsjednika i direktor financija Greg Maffei. “Dugoročno gledano, Siebel će doprinijeti Oracleovu objavljenom cilju godišnjeg rasta dobiti od 20%. Uzimajući u obzir veličinu postojećih ulaganja u istraživanje i razvoj, razmjere globalne infrastrukture za podršku i sličnosti zahtjeva naših pozadinskih sustava, ostvarit ćemo znatna povećanja učinkovitosti spajanjem naših tvrtki.”
CRM aplikacije bilježe i analiziraju sve interakcije s klijentima kako bi korisnici sustava bolje razumjeli, opsluživali i predviđali potrebe svojih klijenata. CRM je najbrže rastući među svim glavnim segmentima tržišta poslovnih aplikacija –  njegova se vrijednost prema IDC-u u 2004. procjenjuje na više od 8 milijardi USD, a do 2009. očekuje se da naraste na 10 milijardi USD. Siebelov CRM i Oracleove poslovne aplikacije i middleware dijele arhitekturu koja prihvaća industrijske standarde, a znatna većina Siebelovih implementacija oslanja se na Oracleovu bazu podataka.
Upravni odbor Siebel Systemsa glasao je za ovu transakciju, a Tom Siebel pristao je svojim dionicama dati glas u korist akvizicije. Siebelovi će se dioničari okupiti na posebnom sastanku kako bi glasali o akviziciji. Odobrenje Oracleovih dioničara nije potrebno. Transakcija i njezina dinamika ovisit će o odobrenjima nadležnih tijela, ali očekuje se da se dogovor provede u djelo početkom 2006. godine.
Siebelovi će dioničari dobiti 10,66 USD u gotovini po svakoj svojoj dionici Siebela, osim ako ih odluče zamijeniti za Oracleove standardne dionice, no najviše se 30% Siebelovih standardnih dionica može zamijeniti za Oracleove. U slučaju da Siebelovi dioničari koji ukupno drže više od 30% Siebelovih standardnih dionica odluče zatražiti Oracleove standardne dionice, njihova će se vrijednost odrediti razmjernom metodom.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.