Oracle kupio Portal Software

Racunalo.com foto

“Spajanje Oraclea i Portala pruža industriji komunikacija prvi cjelokupni poslovni softverski paket,” izjavio je predsjednik Oraclea Charles Phillips. “Danas više od 90% tvrtki za komunikacije koristi našu tehnologiju i aplikacije, a usluge obračuna i naplate predstavljaju logičnu nadopunu usluga koje nudimo tim klijentima.”
Oracle je već dugi niz godina predan industriji komunikacija. 17 od 20 najprofitabilnijih tvrtki za komunikacije koristi Oracleove aplikacije. Oracleove aplikacije za Siebel Telecom postale su standard za pozivne centre i službe za korisnike u telekomunikacijskim tvrtkama. Oracle Database 10g najraširenija je relacijska baza podataka, a TimesTen najčešće je korištena memorijska baza podataka u industriji komunikacija. Oracle Fusion Middleware najbrže je rastuća platforma za pružanje usluga namijenjena mrežama sljedeće generacije koja koristi standarde neovisne o mrežama.
“Naši klijenti tražili su upravo takvu kombinaciju,” izjavio je osnivač i generalni direktor Portala Dave Labuda. “Ujedinjavanje Oracleovog vrhunskog softvera za planiranje poslovnih resursa (ERP), za odnose s klijentima (CRM) te za infrastrukturu i Portalova globalnog upravljanja obračunom i naplatom te prihodima u integrirano rješenje pravi je dobitak za naše klijente.”
Portal pruža jedino rješenje za upravljanje obračunom i naplatom te prihodima s modernom arhitekturom usmjerenom na objekte. Rješenje je utemeljeno na Oracleovoj tehnologiji te nudi mogućnost obračuna i naplate troškova svih komunikacijskih usluga, uključujući kabelske i bežične usluge, širokopojasnu mrežu, VoIP, IPTV, glazbene i videousluge, kao i mogućnost upravljanja tim uslugama. Budući da se usluge komunikacija, objavljivanja, medija i zabave sve više stapaju, Oracle je u mogućnosti pružati podršku tvrtkama zahvaljujući dokazanoj ponudi usluga obračuna i naplate, interakcije s klijentima i upravljanja digitalnim uslugama i sadržajima.
Uprava i zaposlenici Portala tvorit će unutar Oraclea posebnu jedinicu za globalne poslovne komunikacije koja će se usredotočiti na upravljanje obračunom i naplatom te prihodima. Bhaskar Gorti, viši potpredsjednik odjela globalne prodaje, usluga i marketinga tvrtke Portal, vodit će jedinicu kao generalni direktor, a Dave Labuda bit će voditelj njezina tehnološkog odjela.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.