Oracle Database Vault za zaštitu osjetljivih informacija

Racunalo.com foto

Uslijed povećanja broja sigurnosnih prijetnji od strane osoba unutar tvrtke i potrebom za pridržavanjem sve većeg broja zakona i propisa o zaštiti podataka kao što su zakon Sarbanes-Oxley, zakon o prenosivosti i odgovornosti zdravstvenog osiguranja (HIPAA), japanski zakon o zaštiti osobnih podataka i direktiva Europske unije o privatnosti i elektroničkim komunikacijama, zaštita podataka od neovlaštenog pristupa postala je glavni prioritet. Oracle Database Vault osmišljen je kao pomoć korisnicima pri zaštiti osjetljivih informacija od internih prijetnji i pri implementiranju propisa o odvajanju dužnosti koji zahtijevaju da u obavljanju osjetljivih zadataka sudjeluje više osoba. Fleksibilne sigurnosne kontrole koje nudi taj proizvod omogućuju korisnicima implementaciju postupnog ograničavanja pristupa podacima čak i redovitim korisnicima. Kontrole održavaju visoke performanse baze podataka bez potrebe za mijenjanjem postojećih aplikacija ili rutinskih zaduženja administratora.
“Korisnici moraju poduzeti određene mjere da bi zaštitili osobne i povjerljive informacije koje se nalaze u tvrtkinim bazama podataka. Trenutne su razine prijetnji visoke, pridržavanje propisa obavezno je u mnogim državama, a posljedice značajnih povreda privatnosti podataka mogu rezultirati znatnim ekonomskim gubicima i naštetiti ugledu”, izjavio je Phil Schacter, potpredsjednik i direktor grupnih usluga, Burton Group. “Bolji alati za implementiranje strogih kontrola pristupa i provođenje pravila sigurnosti poštedjet će korisnike neugodnosti i drugih posljedica kompromitirane baze podataka.”
Sigurnosni mehanizmi proizvoda temelje se na područjima i pravilima koja kontroliraju raspon pristupa ovlaštenog korisnika. Područja se stvaraju da bi se postojeća aplikacija ili skup objekata baze podataka izolirali unutar područja zaštite, a pravila ograničavaju operacije utemeljene na operativnim zahtjevima specifičnima za poslovanje pomoću faktora odlučivanja specifičnih za okruženje ili domenu poput baze podataka, stroja, IP adresa, vremena i načina autentifikacije. Tvrtka može, na primjer, zabraniti administratoru izvršavanje promjena u bazi podataka dok je izvan intraneta tvrtke ili nakon redovnog radnog vremena. Pravila se mogu primijeniti i na sve SQL naredbe. Oracle Database Vault odlikuje se raznovrsnim detaljnim sigurnosnim izvješćima koja administratori mogu koristiti da bi zadovoljili revizore tijekom provjere pridržavanja propisa.
“Oracle je jedini stekao preduvjete za stvaranje sigurnosne tehnologije za baze podataka koju korisnici mogu koristiti da bi administratorima onemogućili neovlašteni pristup osjetljivim informacijama”, izjavio je Andy Mendelsohn, viši potpredsjednik za tehnologije poslužitelja baze podataka tvrtke Oracle. “Uz Oracle Database Vault tvrtke mogu jednostavno povisiti razinu sigurnosti postojeće aplikacije bez mijenjanja aplikacije, a istovremeno održati visoku razinu performansi. To će poboljšati sigurnost u cijeloj tvrtki i smanjiti opasnosti od internih prijetnji.”
Oracle Database Vault komponenta je Oracleova portfelja sigurnosnih proizvoda i može se koristiti u kombinaciji s drugim sigurnosnim tehnologijama Oracleove baze podataka uključujući Oracle Label Security, Oracle Transparent Data Encryption, Oracle Virtual Private Database i Oracle Secure Backup za još više razine sigurnosti informacija. Oracle Database Vault, poslovno izdanje baze podataka, stajat će 20 000 USD po procesoru ili 4000 USD po imenovanom korisniku. U roku od 30 dana bit će dostupan i za sustav Linux. Proizvod će biti dostupan na dodatnim platformama tijekom prve polovice fiskalne godine 2007. Oracle Database Vault dostupan je od verzije Oracle Database 10g Release 2.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.