Oracle Database 10g: novi rekord na testu TPC-H Three TB

Racunalo.com foto

Najnoviji rezultat testa TPC-H Three Terabyte ne prikazuje samo visoke performanse grid mogućnosti baze podataka Oracle Database 10g za velika skladišta podataka, nego predstavlja i novu prekretnicu kao najbrži klasterirani test TPC-H ikada.


S konfiguracijom poslužitelja stvorenom od 64-čvornog klastera HP ProLiant BL25p, svaki s dvojezgrenim procesorom AMD Opteron™ Model 280 i operacijskim sustavom Red Hat Enterprise Linux 4, baza podataka Oracle Database 10g sa sustavom Oracle Real Application Clusters postigla je rekordne performanse od 110 576,5 s omjerom cijene i performansi .


“Oracle i dalje nadmoćno postavlja nove rekorde na standardiziranim testova u vodećim kategorijama TPS veličina,” rekao je Richard Sarwal, potpredsjednik odjela Server Performance, Oracle. “Naš cilj je trajno pružanje izrazito skalabilnih sustava baza podataka s visokim performansama, a rezultati koji ruše sve rekorde dokaz su naše predanosti tom cilju.”


“Taj povijesni standardizirani test pokazatelj je kombinirane izvrsnosti sustava HP BladeSystem i baze podataka Oracle Database 10g,” izjavio je Rick Becker, potpredsjednik i generalni direktor odjela BladeSystem and Volume Software Businesses, HP. “Korisnici sada mogu računati na činjenicu da će HP i Oracle ponuditi idealnu platformu za grid computing sposobnu za brzu obradu složenih upita u velikim skladištima podataka.”


Kao vodeća relacijska baza podataka za grid computing, Oracle Database 10g uz Oracle Real Application Clusters nudi objedinjeni, integrirani mehanizam baze podataka za skalabilne implementacije grid computinga visokih performansi.Novi rekord na standardiziranom testu ilustrira zašto se korisnici okreću sustavima Oracle i HP u potrazi za vrlo zahtjevnim računalnim rješenjima.


“Najnoviji standardizirani test klasični je primjer kako AMD i dalje zadržava vodeće mjesto u performansama po vatu snage i po cijeni za dvojezgrene procesore AMD Opteron i arhitekturom za izravno povezivanje,” izjavio je Marty Seyer, viši potpredsjednik odjela Commercial Segment, AMD. “Rješenje tvrtki AMD, HP i Oracle pogađa ravno u središte onoga što korisnici traže od pravog grid computinga – učinkovitost energije u kombinaciji s performansama i skalabilnosti potrebnim za obradu brzorastućih količina podataka.”

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.