Optima Telekom zabilježila rast prihoda od 5,2% u prvih devet mjeseci 2017. godine

Fotografija članka: Optima Telekom zabilježila rast prihoda od 5,2% u prvih devet mjeseci 2017. godine

Ukupni prihodi Optime Telekoma od telekomunikacijskih usluga u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznose 359,7 milijuna kuna, što je rast od 5,2% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Oglas

Povećanje prihoda u odnosu na prethodnu godinu najviše je uzrokovano većim prihodima od multimedije koji su rasli za 27,7 posto, te većim prihodima od interneta, s rastom od 12,8 posto u odnosu na isti period lani. Značajan je rast i prihoda od ICT usluga koji na kraju trećeg kvartala iznose 1,8 milijuna kuna. Upravo su ti segmenti u fokusu Optimine ponude. U ovom su periodu rasli i prihodi od javne govorne usluge, za 5,9 posto u odnosu na lani.

U ovako dobrim rezultatima svakako se očituje i doprinos pripajanja društva H1. Sinergijski efekti na troškovima doprinijeli su generalnoj optimizaciji cjelokupnog poslovanja,a posljedica toga je i rast operativne dobiti prije jednokratnih stavki koja je, usporedno s prethodnom godinom, veća za 4 posto te iznosi 78,7 milijuna kuna.

Konsolidirana kapitalna ulaganja u prvih devet mjeseci 2017. godine iznosila su 31,7 milijuna kuna. Od toga je 19,9 milijuna kina uloženo u razvoj pristupne optičke mreže, širenje mreže kolokacija, korisničku opremu za pružanje IPTV i internet usluga rezidencijalnim korisnicima, te opremu za spajanje poslovnih korisnika. U jezgru mreže uloženo je 6,2 milijuna kuna, dok je 4,6 milijuna kuna uloženo u proširenje usluga korisnicima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.