Oppo R9S pomeo konkurenciju i postao broj jedan u Kini!

Fotografija članka: Oppo R9S pomeo konkurenciju i postao broj jedan u Kini!

Prema rezultatima istraživanja koje je provela kineska marketinška i informacijska agencija Sino kompanija Oppo se ima čime ponositi.

Oglas

Naime, Oppo R9S je pametni telefon koji se na tržištu pojavio krajem prošle godine ne prestaje gubiti na popularnosti te je postao najpopularniji domaći smartfon brend u matičnoj Kini. Najviše zapravo iznenađuje činjenica kako je sa pojedinačnim tržišnim udjelom od 5% Oppo R9S iza sebe ostavio i donedavno u Kini nedodirljivi iPhone brend te njihov najnoviji iPhone 7 flagship.

Po pitanju popularnosti agencija Sino je objavila kako nakon Oppo R9S modela veliku publiku imaju i Vivo X9, a tek onda iPhone 7 pametni telefoni. Ovo je istraživanje pokazalo kako 78.7% mladih korisnika pametnih telefona čija se dob kreće u rasponu od 18 do 23 godine preferira Oppo R9S smartfon te je najveća prodaja ovog uređaja zabilježena u gradovima kao što su Peking, Šangaj i Chengdu.

Interesantno je i kako su nekadašnji korisnici iPhone 5S i iPhone 6 modela svoje pametne telefone zamijenili spomenutim Oppo R9S-om. Podsjetimo se kako su i prijašnji podatci ukazivali na to da se Oppo sve bolje nosi sa nimalo lakom konkurencijom, a tome je svjdeočio i podatak kako je kompanija u kratkom vremenskom roku prodala više od 3 milijuna primjeraka ovog smartfona.

No nemojmo se zavarati, naime Oppo R9S svoju popularnost nije stekao zbog povoljne cijene, naprotiv, prodaje se po cijeni od čak 416$ – što nije nimalo povoljno za jedan kineski smartfon. Usprkos visokoj cijeni ovaj model krasi odličan dizajn te bogata lista odličnih specifikacija koje ovaj model čine itekako popularnim.

Možemo zaključiti kako je Oppo s razlogom među prvih pet kompanija na svijetu kada je u pitanju prodaja pametnih telefona. Dobra proizvođačka, ali i prodajna strategija vode sve boljim rezultatima tako da bi Huawei, Apple i Samsung svakako trebali čuvati leđa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.