Oppo R11 i R11 Plus: TENAA otkrila nove zanimljive detalje

Fotografija članka: Oppo R11 i R11 Plus: TENAA otkrila nove zanimljive detalje

Kineska nam je regulatorna agencija ili bolje rečeno agencija za certificiranje TENAA bacila još jedno svijetlo na specifikacije koje će krasiti nadolazeće Oppo pametne telefone.

Oglas

Samom činjenicom da su i Oppo R11 i Oppo R11 Plus modeli certificirani te je TENAA objavila njihove specifikacije možemo sigurno reći kako je datum njihove premijere vrlo blizu. Osim uvida u specifikacije TENAA nam je omogućila i uvid u dizajn ovih pametnih telefona, pa počnimo redom.

Ovaj dvojac dijeli većinu specifikacija, a jedna od njih je i isti Qualcomm Snapdragon 660 procesor te dvostruka kamera smještena na njihovom stražnjem panelu. Do sada nije bilo poznato koje će senzore imati obje kamere, no sada nam TENAA otkriva kako je riječ o dvostrukom modulu kamere sa 16 MP i 20 MP koja nudi i dvostruki optički zoom zahvaljujući Qualcomm-ovom najnovijem ISP-u. Ljubitelji selfija će biti zadovoljni i velikom prednjom 20 MP selfie kamerom, dok se po pitanju kvalitete video zapisa navodi snimanje video sadržaja u 1080p rezoluciji, no to je možda i pogreška s TENAA-ine strane, jer je čak i stariji R9 model mogao snimati video sadržaje u 2160p rezoluciji.

Razlike ovih pametnih telefona primjećujemo na području ekrana, memorije te baterije. Tako Oppo R11 dolazi sa 5.5-inčnim AMOLED ekranom 1080p rezolucije, dok će veći Oppo R11 Plus imati LCD ekran od 6 inča koji će raspolagati istom 1080p rezolucijom. Druga razlika između ova dva pametna telefona je u bateriji. Oppo R11 će se za svoju autonomiju osloniti na bateriju kapaciteta 2.900 mAh, dok će Oppo R11 Plus imati bateriju kapaciteta 3.880 mAh. Posljednja je razlika na području memorije gdje Oppo R11 raspolaže sa 4 GB RAM-a, dok Oppo R11 Plus donosi 6 GB radne memorije. Interna memorija se ne spominje, no još se prije navodilo kako će Oppo R11 doći sa 64 GB interne pohrane.

Oba će Oppo pametna telefona doći sa Android 7.1 Nougat operativnim sustavom povrh kojega će raditi kompanijino ColorOS korisničko sučelje. Na slikama se može primijetiti još jedan detalj, a to je senzor otiska prsta koji se ne nalazi na stražnjem već na prednjem panelu i to ispod ekrana. Datum predstavljanja ovih pametnih telefona još nije otkriven, no s obzirom da nam se oglasila TENAA računamo da je premijera vrlo blizu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.