Oppo R11 flagship varijanta sa Snapdragon 835 procesorom?

Fotografija članka: Oppo R11 flagship varijanta sa Snapdragon 835 procesorom?

Oppo R11 i njegov veći Oppo R11 Plus „brat“ su prvi pametni telefoni predstavljeni sa Qualcomm Snapdragon 660 procesorom srednje klase.

Oglas

Ova je mobilna platforma (kako Qualcomm sada voli zvati svoje procesore) definitivno vladajuća u rangu srednje klase, a kompanija Oppo je poznata po tome da ne koristi flagship procesore u svojim flagship pametnim telefonima, već se radije odlučuje za srednju klasu.

No, došlo je do neočekivanog obrata. Naime na Geekbench stranici se pojavio Oppo R11 kojega pokreće Qualcomm Snapdragon 835 flagship procesor. Ova nam lista otkriva i da će nadolazeći Oppo R11 doći sa 6 GB radne memorije te će raditi na Android 7.1.1 Nougat verziji operativnog sustava.

Oppo R11 u ovoj je flagship varijanti na Geekbench testiranju postigao 1.953 bodova na single-core testu te 6.329 bodova na multi-core testu. Moguće je da se ovdje zapravo ne radi o Oppo R11 modelu, već o „maskiranom“ Oppo Find 9 flagshipu, no to ne možemo sa sigurnošću potvrditi.

Kako objasniti ovakav obrat? Ukoliko se ovdje zaista pojavio novi Oppo R11 model sa Qualcomm Snapdragon 835 flagship procesorom tada je to moguće gledati i kao kompanijin odgovor na konkurenciju. Posebice se to odnosi na jednog od Oppo-vih najvećih kineskih konkurenata – kompaniju Xiaomi koja bi uskoro od kompanije Oppo mogla preuzeti četvrto mjesto na svjetskoj top ljestvici najvećih proizvođača pametnih telefona. Razlog za ovakav potez može biti i činjenica da je Xiaomi izričito ušao u „trgovački rat“ sa kompanijama Vivo i Oppo u Kini kako bi ponovno došao na sam vrh najvećih proizvođača smartfona na svijetu.

Ovakav je razvoj događaja itekako moguć s obzirom da je Xiaomi nedavno oduzeo peto mjesto kompaniji Vivo na spomenutoj top ljestvici, a više o tome pročitajte .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.