Opet iste priče… Google pojačava nadzor hardvera u Nexusu

Fotografija članka: Opet iste priče… Google pojačava nadzor hardvera u Nexusu

Kao da nismo ovo već čuli…

Oglas

Ne volimo nekoliko stvari u našem poslu, a jedna od njih je ponavljati vam vijesti koje ste već čuli. Već drugu, a načelno i treću godinu zaredom, internetom kruže glasine o tome kako će Google pojačati nadzor nad svojim Nexus uređajima. Budući da je Google direktno zadužen za softver, ovo će se odnositi direktno na hardver, tj. sklopovlje.

I dalje bi uređaji po tim glasinama bili proizvedeni od strane trećih proizvođača, ali točne specifikacije i nacrte bi dao Google. Taj nadzor i “suradnja” bi išli do te mjere da bi na uređaju stajalo samo Google.

Sve se opet temelji na tome da Apple i iOS u pogledu performansi sjajno surađuju, a od Nexus uređaja svi žele mnogo više. Jednako su se dobro u pogledu performansi pojavljivali i Windows Phoneovi s dobrom suradnjom između Microsofta i Nokie. Ujedno bi se uređaji trebali početi prodavati u većim količinama i kod operatera što bi omogućilo i veću dostupnost te nižu cijenu.

Ipak, ne možemo ne zaključiti da je upitan kredibilitet ove vijesti. Ništa se drastično nije promijenilo, a ova curenja su vjerojatno samo ponovna ispitivanja tržišta. Google već niz godina posluje na isti način i već treći put slušamo istu vijest.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.