Opera Software: udarni termin za mobilni Internet je noć

Fotografija članka: Opera Software: udarni termin za mobilni Internet je noć

 Uz opće trendove, ovaj put u izvješću se također navodi da je Indonezija u prvom redu po broju korisnika Opere Mini. Rusija, koja je dugo vremena prema ovom indeksu bila u  vodstvu, preselila se je na drugo mjesto. Južna Afrika je pretekla SAD. Nakon svih promjena Top 10 zemalja po broju korisnika Opere Mini je kako slijedi u silaznom redoslijedu: Indonezija, Rusija, Indija, Kina, Nigerija, Pakistan, Južna Afrika, SAD, Vijetnam, Velika Britanija.

U svibnju 2010, broj korisnika Opere Mini premašio je 61,4 milijuna ljudi, što je 4,2% više nego mjesec dana ranije. S obzirom na prošlu godinu, porast je od 142%. Opera Mini korisnika širom svijeta na mjesec. Korisnici su pregledali 28,3 milijarde web-stranica, što je opet 7,7% više nego u travnju 2010, i 193,8%  u odnosu na svibanj 2009.

Ovo je doista fascinantan podatak da u prosjeku, svaki korisnik pregleda 665 Web stranica mjesečno, a prosječni volumen svake stranice je 19 KB.Nadalje, to je 433 milijuna MB prometa za operatere u svijetu. U odnosu na travanj potrošnja je porasla je 8,8%, dok je u odnosu na svibanj 2009. porast od 171,8%. Opera Mini omogućava komprimiranje podataka i do 90%. Razlika u potrošnji podataka tijekom tjedna i vikenda je minimalna.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.