Open Source Days 2016 – Algebra najavljuje konferenciju o rješenjima otvorenog koda u poslovanju

Fotografija članka: Open Source Days 2016 – Algebra najavljuje konferenciju o rješenjima otvorenog koda u poslovanju

Otvoreni kôd više nije samo sinonim za Linux – rješenja temeljena na open source softveru i, općenito, open source pristupu koriste se u poslovnim sustavima mnogih tvrtki.

Oglas

Otvoreno učilište Algebra, uz glavnog pokrovitelja Red Hat te pokrovitelja Microsoft, organizira trodnevnu konferenciju o rješenjima otvorenog koda i njihovoj poslovnoj primjeni. Nakon niza plenarnih i stručnih predavanja, te zaključnog panela prvoga dana konferencije, drugoga će dana biti održane četiri edukativne, tehnički usmjerene radionice koje će održati vrhunski predavači Red Hata i Algebre, a konferencija završava trećim danom tijekom kojega će zainteresirani polaznici moći potpuno besplatno pristupiti polaganju Red Hat certifikata.

Otvoreni kôd više nije samo sinonim za Linux – rješenja temeljena na open source softveru i, općenito, open source pristupu koriste se u poslovnim sustavima mnogih tvrtki. Rješenja za virtualizaciju, VoIP, usluge u cloudu, identifikaciju korisnika, sigurnost ili izradu eksternih i internih web stranica često su temeljena upravo na otvorenom kodu.

Glavni su to razlozi zašto Otvoreno učilište Algebra ove godine, po prvi puta, održava konferenciju Open Source Days, s predavanjima i brojnim drugim sadržajima koja će tijekom tri dana okupiti proizvođače softverskih rješenja, sistem integratore, korisnike, analitičare IT sektora i sistem administratore, te i sve ostale zainteresirane za open source rješenja i njihovu primjenu.

Konferencija Open Source Days održava se u Zagrebu od 9. do 11. lipnja, a sve informacije o konferenciji mogu se pronaći na . Zainteresirane sudionike pozivamo da se što ranije prijave budući da je broj mjesta na pojedinim predavanjima, radionicama i drugim sadržajima ograničen.

Prvi dan konferencije – posve besplatan za sve sudionike – bit će obilježen nizom plenarnih i stručnih predavanja u dva tracka. Svoja će predavanja održati predstavnici Red Hata (Krzysztof Chris Rocki, regionalni menadžer u Red Hatu za regiju CEE, te Jiri Kolar i Rafal Szmigiel, solutions arhitekti za OpenStack i OpenShift) te analitičar Gartnera i partner u toj tvrtki, Boris Vrabec. Neke od najvažnijih i svakako najaktualnijih tema koje valja istaknuti su OpenStack platforma te ubrzani razvoj uz OpenShift i DevOps.

O konkretnim će open source rješenjima potom govoriti pojedinci iz tvrtki koje su ih implementirale: predavači iz tvrtke Buckhill predstavit će upravljanje korisničkim identitetima u oblaku, stručnjaci iz Nimiuma i Ericssona Nikole Tesle svoje će predavanje posvetiti sljedećoj generaciji podatkovnih centara, a Emanuel Blagonić govorit će o iskustvima razvoja open source web rješenja za Grad Rijeku, temeljenog na WordPressu. Viziju Microsofta, uključujući i načine na koje Microsoft podupire open source koncept, predstavit će Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska, u predavanju naslovljenom “Microsoft voli Linux (i open source općenito)”. Tomislav Nakić-Alfirević iz hrvatske tvrtke Amphinicy također će govoriti o tome kako se open source koristi u svemirskoj tehnologiji.

Drugog dana konferencije bit će održane četiri edukativne, tehnički usmjerene radionice, u dva smjera, ponajprije namijenjene IT profesionalcima koji žele iskoristiti priliku da od vrhunskih stručnjaka za pojedina područja nauče nešto novo ili prošire svoja postojeća znanja. Svaka od radionica trajat će 4 sata a održat će ih stručnjaci Red Hata – Rafal Szmigiel i Jiri Kolar i Algebre – Vedran Dakić i Marko Bencek, svi odreda certificirani Red Hat treneri i stručnjaci. Detaljni raspored radionica i tema nalazi se na stranicama konferencije.

Trećeg dana konferencije bit će omogućeno besplatno polaganje Red Hat certifikacijskih ispita. Glavni pokrovitelj konferencije, tvrtka Red Hat, i organizator konferencije – Otvoreno učilište Algebra, omogućit će da certifikacijskim ispitima za RHCSA (Red Hat Certified System Administrator) pristupi ukupno 15 IT stručnjaka koji udovoljavanju kriterijima prijave i koji se na vrijeme prijave putem stranica konferencije.

Kao trenutno najznačajniji Red Hat Certified Training Partner u regiji, Algebra je nakon niza godina stagnacije ove scene, odlučila ponovno okrenuti svjetla reflektora na stručnjake koji se bave operacijskim sustavima baziranim na otvorenom kodu. Komercijalna vrijednost polaganja jednog profesionalnog ispita je 2.625 kuna, a 11. lipnja, u sklopu konferencije Open Source Days izdvojit ćemo gotovo 40.000 kn za certifikacijske ispite i time pomoći pojedincima da unesu novu energiju u vlastiti profesionalni razvoj.
– Dragutin Živković, product manager u Algebri
Red Hat se može pohvaliti eksponencijalnom rastom tijekom proteklih desetak godina pa je danas vodeći pružatelj rješenja temeljenih na otvorenom kodu. Tvrtka iza sebe ima 56 kvartala kontinuiranog rasta, bez ijedne iznimke, a to se odnosi i na jadransku regiju. Uključivanjem naše zajednice u sve procese, Red Hat može ponuditi pouzdana rješenja visokih performansi u području clouda, Linuxa, middlewarea, razvoja aplikacija, mobilnih rješenja, pohrane podataka i virtualizacije. Mnogo toga predstavit ćemo i posjetiteljima Open Source Days konferencije u Zagrebu, čiji smo s ponosom glavni pokrovitelj.
– Krzysztof Chris Rocki, regionalni direktor Red Hata za područje središnje i istočne Europe

Glavni pokrovitelj konferencije Open Source Days je tvrtka Red Hat, a konferencija se održava uz pokroviteljstvo tvrtke Microsoft. Za više informacija o konferenciji Open Source Days, potpuni raspored predavanja i prijavu za pojedine dijelove ili cijelu konferenciju, posjetite .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.