OnePlus Power Bank i Microsoft Portable Power DC-21 prijenosni punjači

Fotografija članka: OnePlus Power Bank i Microsoft Portable Power DC-21 prijenosni punjači

U moru poznatih i nepoznatih, izdvojili smo dva zanimljiva modela koji su ovaj mjesec stigli na tržište.

Oglas

Priče o slabom trajanju baterija na pametnim telefonima nisu nove. Jednostavno smo prihvatili češće gledanje na postatak baterije kao normalnu pojavu kako bi naš mobitel izdržao cijeli dan. Znalci su se davno ostavili žaljenja i kupili prijenosne baterije. One omogućuju mirnije korištenje uređaja te manje restrikcije tijekom dana.

Slobodno možemo reći kako cijena više nije prepreka jer na tržištu postoje relativno jeftini, a opet kvalitetni modeli. Odlučite li se za poznatu marku i proizvođača, kao i kod mobitela budite spremni na veću cijenu.

Iako je kasno zaželjeti ih kao blagdanski poklon, mogu pomoći u novogodišnjoj odluci. ;)

OnePlus Power Bank

– Kapacitet: 10 000 mAh
– Ulaz: DC 5V/2A
– Izlaz: 2 x 5V/2A
– Vrijeme punjenja: 5.5 h
– Masa: 220g
– Dimnezije: 142.8 × 72.6 × 16.2 mm

OnePlus je odlučio za rođendan pustiti u prodaju prijenosni punjač vrlo elegantnog izgleda. Ako ste odmah pomislili na odličan omjer uloženog i dobivenog u pravu ste. Za 16$ (oko 100 kn) možete dobiti sigurnost kapaciteta 10 000 mAh što je dovoljno za 4 punjenja prosječne baterije današnjih telefona. Posebnost je dvostruki USB izlaz za punjenje dva uređaja u isto vrijeme. Opremljen je zaštitom od kratkog spoja, prekomjernog punjenja i zagrijavanja. A prekidač? Nema ga, pored automatskog paljenja i gašenja, za status baterije potrebno je lagano protresti punjač i prikazat će se led indikator. Osim pješčano crne, u prodaji će biti i svileno bijela boja. :D

Od 17.12. može se naručiti samo uz pozivnicu. Prema najavama od Nove godine trebao bi se naći u slobodnoj prodaji.

Microsoft Portable Power DC-21

– Kapacitet: 6000 mAh
– Ulaz: DC 5V/1.5A
– Izlaz: 1 x 5V/1.5A
– Vrijeme punjenja: 4 h (80% za 3h)
– Masa: 145g
– Dimenzije: 99,5 x 43,9 x 25,4 mm

Sigurno ste primjetili kako nove Lumie dolaze u živopisnim bojama. Upravo nam sličnu priču donosi DC-21, jedan od prvih dodataka u Microsoftovoj režiji. Punjač veličine 6000 mAh dostupan je u tri boje, narančastoj, zelenoj i bijeloj. Cijena iznosi 49$ (oko 300 kn). Iza ove cijene stoje i dodatne mogućnosti poput istovremenog punjenja mobitela i DC-21 te čuvanja pohranjene energije do mjesec dana, što nije čest slučaj kod ostalih. U usporedbi sa gornjim ima tipku (sa donje strane) za prikaz stanja i aktivaciju.

Punjač se trenutno nalazi u službenom Microsoft webshopu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.