OnePlus 5: otkriven službeni render, poznate sve specifikacije i cijena?

Fotografija članka: OnePlus 5: otkriven službeni render, poznate sve specifikacije i cijena?

Kako se približava datum službene premijere OnePlus 5 flagshipa, tako se iz dana u dan broj informacija o njemu povećava. Ima tu glasina, ali i službenih informacija objavljenih od strane kompanije.

Oglas

Sve u svemu velika zbrka, baš kako i priliči jednom nadolazećem flagship uređaju. Bilo je tu mnogo informacija, no ova današnja vijest pokriva do sada najveću količinu detalja vezanih uz nadolazeći OnePlus 5 flagship. Naime, na Internetu se pojavila nova slika OnePlus 5 flagshipa koja izgledom podsjeća na službeni render uređaja, a uz sliku je došla i kompletna lista specifikacija, kao i cijena po kojoj će se ovaj uređaj prodavati. Službena premijera ovog uređaja zakazana je za 20. lipnja, tako da ćemo tada moći vidjeti jesu li se ove procurjele informacije pokazale točnima ili ne.

Prema ovoj glasini OnePlus 5 ima dvostruku stražnju kameru sa jednim senzorom od 16 MP (otvor blende f/1.7) te sa drugim senzorom od 20 MP i otvorom blende f/2.6. Prednja će selfie kamera raspolagati 16 MP senzorom. Ovaj flagship smartfon krasi 5.5-inčni ekran 1080p rezolucije sa podrškom za DCI-P3 raspon boja. Senzor otiska prsta će biti obložen keramikom te će se nalaziti na prednjem panelu ovog flagshipa odmah ispod ekrana te će otključavati uređaj za samo 0.2 sekunde.

Potvrđen je Qualcomm Snapdragon 835 procesor koji će biti uparen sa 6 ili 8 GB radne memorije – ovisi koju varijantu korisnik odabere. Za potrebe multitaskinga OnePlus 5 nudi i 64 ili 128 GB UFS 2.1 memorije. Za autonomiju će brinuti baterija kapaciteta 3.300 mAh koja ima podršku za Dash Charge brzo punjenje. Navodno će baterija od 0% do 92% biti napunjena u samo sat vremena. Osim podrške za brzo punjenje, OnePlus 5 ima i Bluetooth 5.0 podršku kao i Samsung Galaxy S8/S8+ dvojac.

Šuška se i o cijeni, pa tako ova glasina spominje da će se OnePlus 5 prodavati sa početnom cijenom od 479 američkih dolara, što je znatno skuplje od OnePlus 3T i OnePlus 3 modela. Naravno, za kraj nikada nije loše spomenuti da ovo ništa nije službeno potvrđeno, pa se treba uzeti sa određenom dozom zadrške. Sva sreća datum službene premijere je pred vratima, pa ne moramo još dugo čekati da doznamo apsolutno sve o ovom nadolazećem ljepotanu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.