OnePlus 5: hoće li novi model pomesti flagship konkurenciju?

Fotografija članka: OnePlus 5: hoće li novi model pomesti flagship konkurenciju?

Dugo se nije ništa čulo o planovima kineske kompanije OnePlus, tek neke naznake kako će slijedeći po redu OnePlus 4 biti izbačen iz serije te će njegovo mjesto zauzeti OnePlus 5.

Oglas

Razlozi koji bi mogli stajati iza ovakvog poteza kompanije kada je riječ o imenovanju smartfona su pomalo smiješni, naravno ako su uopće istiniti. Naime, šuška se kako je u Kini četiri nesretan broj, pa je kompanija iz tog razloga odlučila preskočiti četvorku u svojoj strategiji imenovanja uređaja.

Čini se kako je pokrenut mlin sa nebrojenim glasinama o ovom nadolazećem flagshipu, a po svemu sudeći konkurencija možda i ne spava najmirnije. Pitate se što to OnePlus 5 navodno nudi, a da je tako dobro?

Za početak spominju se „dual edge“ ekrani, 256 GB interne memorije te 23 MP glavna stražnja kamera. Već sad zvuči odlično, zar ne?

Kao šlag na tortu tu je navodno i najnoviji flagship Qualcomm Snapdragon 835 procesor, 5.5-inčni ekran QHD rezolucije te uvelike smanjeni rubovi koji će uokviriti ovaj odličan ekran. Spominje se i kako će OnePlus 5 biti poprilično tanak, debljine profila od nekih 7 milimetara. Tu će se onda morati malo kompenzirati na bateriji koja bi bila kapaciteta najviše 3.000 mAh, no sigurni smo da će kompanija i tom „problemu“ doskočiti.

Još neke glasine o ovom flagshipu spominju 6 ili čak 8 GB radne memorije, a naravno da vam ne moramo ni spominjati kako su sve ovo još uvijek samo nagađanja te preporučamo oprez u doslovnom shvaćanju navedenih specifikacija. :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.