OnePlus 4 / 4 Edge već neke glasine o specifikacijama

Fotografija članka: OnePlus 4 / 4 Edge već neke glasine o specifikacijama

Što možemo očekivati od novog OnePlus 4? Trebao bi biti jedno koplje iznad trenutnog modela, OnePlus 3T, koji je ovih dana ugledao svoju premijeru.

Oglas

Naime, tek se prije nekoliko dana pojavio novi kompanijin 3T pametni telefon, nasljedniku hvaljenog OnePlus 3 smartfona, pratili smo online konferenciju i o svemu . No, već sada se pojavljuju nagađanja o novom OnePlus 4. Prerano? Po nama je to itekako prerano jer nismo sigurni kako je to pozitivna poruka za kupce OnePlus 3T modela koji se počeo prodavati. Kao da im kažete – ovaj novi ne valja, pričekajte noviji. Ili – kupite i jedan i drugi.

No, to je trend koji se na žalost ukorijenio u svijetu mobilnih uređaja. Nekada su novi modeli trajali godinu dana prije izlaska novog modela, a danas je to tek nekoliko mjeseci. Istina, novi se OnePlus 4 očekuje u svibnju, “tek” za šest mjeseci. Zašto onda kupiti 3T kada će “četvorka biti bolja”? :)

Nakon malo filozofskih razmišljanja vratimo se mi na glasine, neke su čak i vrlo realne. S obzirom na trenutnu situaciju, očekuje se kako će novi OnePlus 4 raditi na nadolazećem Qualcommovom procesoru, istom onom na kojem će raditi i novi Samsungov Galaxy S8.

Očekujemo kako će imati 5,5 inčni AMOLED ekran 2K QHD rezolucije od 2560 x 1440 točaka, a neki izvori spominju i 4K, iako ne vidimo njegovu svrhu, osim za VR sadržaje (Virtual Reality). Isto tako, ekrani veće rezolucije i više troše bateriju. Isto tako, moguće je kako će ostati na FHD ekranu, vidjet ćemo.

Kada već spominjemo bateriju, spominje se litij-polimerska kapaciteta 4000 mAh, a naravno podržavat će i kompanijin sustav brzog punjenja (Dash Charge). Neki izvori tvrde kako bi OnePlus 4 mogao biti prvi smartfon s 8 GB RAM-a, jer 3T to ipak nije dobio (6 GB). Što se interne memorije tiče, očekujemo 64 GB ili 128 GB, možda i 256 GB. Kamere bi također trebale biti još bolje, ona na 3T modelu je odlična tako da će se morati dodatno potruditi, kažu kako se očekuje stražnja kamera od 21 MP ili čak 23 MP, dok će prednja biti od 8 MP.

Naravno, novi će OnePlus 4 podržavati sve one tehnološke novotarije odnosno one brojne “skraćenice” koje sada nećemo spominjati (OG, NFC, VoLTE,…). Spominje se i kako bi mogao biti prvi kompanijin vodootporni uređaj. Naravno, radit će na Oxygen OS-u, prerađenom sučelju koje će se vjerojatno temeljiti na Android 7.0 Nougat operativnom sustavu (3T leži na Marshmallowu).

Ako sve to usklade s dobrom cijenom, ponovo ćemo dobiti vrlo zanimljivog “flagship killera”, ako ga tako možemo nazvati, iako je već i on sam flagship sam po sebi… :)

I mali dodatak. Neki izvori spominju OnePlus 4 Edge sa zakrivljenim ekranom s obje strane, te bežičnim brzim punjenjem.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.