OneNote – još besplatniji, još bolji

Fotografija članka: OneNote – još besplatniji, još bolji

U sklopu Windowsa 10 smo iskušali i OneNote koji nas se prilično dojmio

Oglas

OneNote je Microsoftova aplikacij za pisanje bilješki, podsjetnik za obaveze te ujedno i vaša To-do lista. Microsoft ju je ove godine učinio još dostupnijom time što je koja su postojala.

Tako je moguće od prije šest mjeseci lozinkom zaštititi osjetljive dijelove, vidjeti razne verzije stranica koje smo radili (odnosno, vidjeti povijest stranica), snimati zvuk i spremiti ga kao bilješku te umetnuti dokumente u bilješke.

Windowsom 10 nam dolaze nove i svježije mogućnosti korištenja OneNotea koji ovu aplikaciju duboko integrira u svoj sustav. Dodatne mogućnosti uređivanja teksta i bilješki su dopustile meni i Domagoju kada si šaljemo pojedini članak na komentar da još lakeš označimo stvari oko kojih se trebamo uskladiti.

Priča s Windowsom 10 se nastavlja i tražilicom. Tražilica sada čita tekst i slike koje imamo u našoj bilježnici pa su i oni na dohvat ruke.

Nema potrebe za većom sistematizacijom – upišete u tražilicu što tražite i odmah nalazite.

onenote jos besplatniji jos bolji_1

Izvrsna je vijest što OneNote može hvatati i bilješke iz Edgea. Ako ste u Microsoftovom pregledniku, svaku stranicu možete spremiti kao bilješku, a onda je dodatno i uređivati. Zabilježenim stranicana tako upravljati da označite dijelove markerom, režete neke dijelove i slično. Jako praktično kada nekome želite ukazati ili istaknuti nešto na webu, a onda OneNoteom to dalje dijelite ;)

Š,aljite si bilješke na najlakši mogući način – sadržaj iz Inboxa si pošaljite direktno u OneNote. Izvrstan način da si spremite važan sadržaj kako bi ga što prije našli. Svi mi kada nešto želimo na brz način spremiti, šaljemo mail samom sebi. Jednostavno pošaljemo mail @onenote.com i to je to. Zapamtiti stvari je sada još lakše.

Pomoću Office Lensa možemo također hvatati bilješke za OneNote. O Office Lensu možete više pročitati .

Unos teksta mišem, odnosno rukom na mobitelu, pretvara vaš rukopis u tekst. Ova značajka ne radi doduše još na desktop verziji, dok je na mobilnim aplikacijama u punom pogonu.

onenote još besplatniji jos bolji_4

To isto vrijedi i za matematičke izraze pa je jednostavnije stvari moguće unijeti i mišem. Ovo vrijedi i za razlomke i slične operacije, a u budućnosti će se spektar dakako proširiti.

Sve u svemu, OneNote je postao još moćnije sredstvo za hvatanje i spremanje bilješki. Vrijedi isprobati jer ćete Windowse sigurno koristiti ;)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.