Onemogućite Java softver u svojim preglednicima – otvara računala hakerskim napadima

Fotografija članka: Onemogućite Java softver u svojim preglednicima – otvara računala hakerskim napadima

Računalne sigurnost tvrtke pozivaju PC korisnike da onemoguće Oracle Java softver u svojim preglednicima. Sigurnosni stručnjaci su utvrdili da kôd hakerskih napada iskorištava novootkriveni propust u najnovijoj inačici Jave.

Oglas

Ovo upozorenje koje je počelo tijekom vikenda kružiti internetskom sferom opet stavlja u prvi plan dobru staru krilaticu: Ništa nije 100% sigurno. Pridodamo li tome da Oracle kaže da Java sjedi na 97% poslovnih stolnih računala, sve se dodatno komplicira.

Propust dopušta napadačima steći kontrolu nad zaraženim računalom i ne postoji za sada način obrane protiv hakerskog napada. Računala se mogu zaraziti bez znanja korisnika, jednostavno posjetom bilo kojoj web stranici koja je ugrožena od strane hakera.  preporučuje da ne koristimo Javu za univerzalnu upotrebu na preglednicima i da e temeljene na Javi.

Rapid7 je postavio koja govori da li je u pregledniku koji imamo instaliran Java plug-in ranjiv na napad ili ne. Svakako provjerite.


Oracleova je glasnogovornica rekla da za sada ništa ne može komentirati o tom pitanju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.