Onda V989 tablet uskoro u prodaji po smiješnoj cijeni od samo 177$

Fotografija članka: Onda V989 tablet uskoro u prodaji po smiješnoj cijeni od samo 177$

Nakon službene premijere, očekuje se kako će se novi Onda V989 vrhunski tablet pojaviti u prodaji tijekom mjeseca, po zaista smiješnoj cijeni.

Oglas

Kada kažemo smiješna cijena, tada mislimo kako ćete za uloženi novac dobiti zaista puno. Novi Onda V989 tablet će raditi na novom Allwinner A80-T 8-jezgrenom procesoru koji je na osvojio zaista pregršt testnih bodova, čak 48.000. Pitanje je samo kako se ti suhoparni “bodovi” ponašaju u praksi, odnosno u svakodnevnom radu. Najčešće razočaraju, ali možda je dovoljno dobar da se ipak osjeti razlika u odnosu na druge slične modele.

Nakon Exynosa, MediaTeka i Rockchipa, i kompanija Allwinner se odlučila proizvesti svoj 8-jezgreni čip i čini nam se kako su napravili jako dobar posao. Prvi tablet u koji su ga ugradili je upravo Onda V989, koji se može pohvaliti i 9,7 inčnim Retina ekranom rezolucije 2048×1536 točaka.

Ugrađeno je 2 GB RAM-a i 32 GB prostora za pohranu podataka, kao i dvije kamere od 2 MP i 8 MP. Prema vanjskom izgledu nije teško primijetiti kako se radi o iPad klonu. Hardverski, baš i ne. Srce Onda V989 tableta je moćni Allwinner A80-T procesor s četiri ARM Cortex A15 i četiri ARM Cortex A7 jezgri, dok se za grafiku brine PowerVR G6230 čip. Sve leži na poznatoj big.LITTLE arhitekturi.

Onda V989 tablet uskoro u prodaji po smiješnoj cijeni od samo 177$

Ako ste se pitali podržava li 4K snimanje i reprodukciju, odgovor je potvrdan. I ne samo to, podržava i H.265/VPN kodek, USB 3.0 i Miracast bežični prijenos video signala. WiFi i Bluetooth su standard, kao i Android 4.4 KitKat OS.

I na kraju – cijena. Vjerovali ili ne, Onda V989 će se prodavati za zaista privlačnih 177$, vjerojatno je u online shopovima do kraja mjeseca. I tko ga onda ne bi htio imati :)

Ako vas zanima, još u ožujku smo testirali njihov , i moramo reći kako smo bili vrlo zadovoljni njegovim radom.

Onda V989 tablet uskoro u prodaji po smiješnoj cijeni od samo 177$

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.