OmniVision OV2744 RGB-IR PureCel novi slikovni senzor za mobilne uređaje i laptope

Fotografija članka: OmniVision OV2744 RGB-IR PureCel novi slikovni senzor za mobilne uređaje i laptope

Američka kompanija OmniVision Technologies najavila je novi senzor za kamere koji će se ugrađivati u pametne telefone, tablete i prijenosna računala nove generacije. Predstavljamo OmniVision OV2744 senzor.

Oglas

Novi je PureCel slikovni senzor veličine je 1/6 inča odnosno 1,4 mikrona, a opremljen je drugom generacijom kompanijine RGB-IR tehnologije. Nova tehnologija omogućuje prikaz RGB fotografija u visokoj rezoluciji, a podržava i različite IR aplikacije, uključujući i one biometrijske kao što je npr. prepoznavanje lica.

Nova tehnologija omogućit će proizvodnju naprednijih mobilnih uređaja s kamerama koje ćete moći koristiti i za prepoznavanje lica za npr. otključavanje smartfona. Nova tehnologija bi trebala pojednostaviti proizvodnju i sniziti cijenu te iste proizvodnje, a samim tim i uređaja.

Spomenimo i kako novi OmniVision OV2744 senzor može snimiti Full HD video u 60 sličica u sekundi (1080p@60 fps), a da pri tome troši rekordno malo baterije. Također podržava i HDR, te ima mogućnost rada u “ultra-low power” modu tako da snizi rezoluciju i broj sličica u sekundi, a kako bi uštedio bateriju.

Očekujemo kako će OV2744 senzor komercijalno biti dostupan u prvoj polovici ove godine. Više potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.