Omnivision OV2722 donosi video komunikaciju na tabletima u Full HD 1080p

Fotografija članka: Omnivision OV2722 donosi video komunikaciju na tabletima u Full HD 1080p

Kompanija je nedavno predstavila senzor od 16 megapiksela, no to je nešto sasvim drugo. No u svakom slučaju su nam dali do znanja kako mogu napraviti odlične stvari. Bez obzira na moćnu rezoluciju, dovoljno je malen te je "dubok" tek 3 milimetra, a inače se radi o nadograđenoj inačici HD senzora (720p).

Jasno vam je kako ova kamera ide s prednje strane tableta, a prvotna joj je namjena video chat ili video konferencije, kako hoćete. Jedna od vrlo važnih prednosti u odnosu na stariju generaciju je bolji prikaz slike u slabije osvijetljenim prostorima, a svi znamo kako je to većini uređaja i senzora itekako bolna točka.

Ukratko, OV2722 senzor već se nalazi u masovnoj proizvodnji, a za sada nema informacija koji će ga novi tablet uređaj imati ugrađen. Špekulira se kako bi prvi mogao biti Apple za svoje MacBook prijenosnike i iPad tablet. No, to ćemo tek vidjeti, nadamo se – uskoro…

Omnivision OV2722 donosi video komunikaciju na tabletima u Full HD 1080p

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.