OmniVision OV13870 novi senzor od 13,2 Mp za kamere smartfona

Fotografija članka: OmniVision OV13870 novi senzor od 13,2 Mp za kamere smartfona

Novi senzor oznake OmniVision OV13870 ima razlučivost od 13,2 MP, može snimati Full HD video od 1920 x 1080 točaka i to u čak 240 sličica u sekundi (1080p@240fps) za “slow motion” efekte.

Oglas

Mnogim vlasnicima pametnih telefona upravo su kamere najvažnija karakteristika, važnije i od procesora, memorije ili baterije. Upravo za takve korisnike OmniVision sprema posebno iznenađenje. Njihov novi OV13870 senzor od 13,2 MP za kamere na pametnim telefonima ima neke od zanimljivih karakteristika.

Posebno nam se sviđa snimanje FHD videa u čak 240 sličica u sekundi, tako da ćete moći snimiti odlične efekte “usporenja”. Ako pak više volite snimati fotografije, svidjet će vam se i podrška za fazni auto fokus (PDAF), što je danas sve popularnije kod kamera na smartfonima.

OmniVision OV13870 senzor će se ugrađivati u pametne telefone srednje i visoke kategorije. Spomenimo i kao je integriran 12-bitni analogno-digiralni konverter (ADC) koji omogućuje snimanje boljih fotki u slabije osvijetljenom prostoru i uz manje šuma (zrnate fotografije) što se naziva “signal to noise ratio” (SNR).

Sve dodatne podatke o novom senzoru kompanije OmniVision potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.