OMEN by HP kompanije HP Inc je punokrvno gamersko prijenosno računalo

Fotografija članka: OMEN by HP kompanije HP Inc je punokrvno gamersko prijenosno računalo

Kompanija predstavila novi gaming portfelj koji se može pohvaliti s elegantnim dizajnerskim rješenjima, stolnim računalima koja podržavaju virtualnu stvarnost i snažnim grafičkim rješenjima. Među njima i moćni OMEN by HP.

Oglas

Kompanija HP Inc. najavila je novi portfelj proizvoda pod nazivom OMEN by HP. Portfelj je osmišljen isključivo za potrebe gamera koji traže najnovije inovacije na području osobnih računala, a odlikuju ga snaga i performanse potrebne za dominaciju nad konkurencijom.

U skladu sa strategijom za ponovno osmišljanje osobnih sustava, kompanija je odlučila predstaviti ujedinjeni gaming portfelj koji se temelji na rješenjima OMEN by HP, a sadrži niz opcija u različitim cjenovnim rangovima s ciljem zadovoljavanja potreba današnjih gamera. Zahvaljujući novom portfelju, puno je lakše pronaći platformu za pružanje najboljeg mogućeg iskustva za standardne gamere. Ovo će ljeto HP predstaviti i platformu OMEN X za gamere koji žele još agresivnije performanse s opcijama za personalizaciju kakvu zahtijevaju gameri entuzijasti.

Prijenosna računala OMEN izrađena su za igrice

OMEN by HP može se pohvaliti s tri uređaja koje odlikuje dojmljiv novi dizajn i cijena određena prema cijeni pojedinih elemenata (feature-price value), a koji su napravljeni kako bi maksimizirali gamersko iskustvo. Prijenosna računala OMEN dizajnirana su s ciljem pružanja imerzivnog iskustva koje će se dobro slagati s vrhunskim performansama uređaja. Računala OMEN od 15,6 i 17,3 inča po dijagonali dostupna su sa zaslonima Full HD i 4K IPS koji poboljšavaju iskustvo igranja igrica s nevjerojatno realističnim“ vizualima. Zvučni efekti su jasni i čisti zahvaljujući audio rješenjima za podešavanje zvuka kompanije Bang & Olufsen i tehnologiji HP Audio Boost za dodatnu dubinu na dvostrukim zvučnicima – na taj način gameri neće propustiti ni najmanji šum.

Linija proizvoda OMEN by HP uključuje sljedeće:
•    Prijenosna računala OMEN: opremljena su moćnim hardverskim rješenjima te nevjerojatnim zaslonima 4K od 15,6 i 17,3 inča, te omogućuju vrhunske performanse.
•    Stolna računala OMEN: spajaju najsuvremenija dizajnerska rješenja, tekuće hlađenje s najnovijim procesorima Intel® Core™, grafička rješenja NVIDIA® GeForce® GTX i AMD Radeon™, te se mogu pohvaliti fantastičnim performansama i podržavaju sustav za virtualnu stvarnost Vive by HTC.

Prijenosna računala OMEN opremljena su tipkovnicom Dragon Red s pozadinskim osvjetljenjem i logotipom OMEN na crnoj, mrežastoj površini s gornje strane računala. Računala imaju dvostruke ventilatore za vrhunske performanse. Baterija od 62 W leži vodoravno na prednjoj strani uređaja kako bi hlađena površina bila što veća, a upravljanje toplinom što učinkovitije. Opremljeni su snažnim grafičkim rješenjem NVIDIA® GTX™ 965M (odabrani modeli) te najviše šestom generacijom četverojezgrenih procesora Intel® Core™ i7 , što gamerima omogućuje da se nose s bilo kakvim izazovom ili izazivačem.

Od ostalih značajki valja spomenuti sljedeće:
•    Kamera visoke razlučivosti Wide Vision HD Camera ili, kao opcija, Intel® RealSenseTM Camera za 3D iskustva i kontrolu nad aplikacijama za interakciju s računalom za vrijeme igranja igrica.
•    Najviše 16 GB memorije i disk PCIe SSD od najviše 512 GB ili najviše 2 TB za opcije pohrane podataka, s najviše 2 TB HDD-a i 128 GB SSHD-a na odabranim modelima.
•    Rješenje HP Fast Charge i najviše 10 sati trajanja baterije na odabranim modelima.

Stolno računalo OMEN by HP certificirano je za virtualnu stvarnost i donosi najnovija grafička rješenja NVIDIA

Stolno računalo OMEN može se koristiti za virtualnu stvarnost, a opremljeno je najnovijim grafičkim rješenjima NVIDIA® GeForce® GTX 1080, što je upravo savršeno za iskustvo igranja igrica. Procesor Intel® Core™ i7 processor pruža performanse koje idu ukorak s najzahtjevnijim igricama i iskustvima virtualne stvarnosti. Napredni sustav tekućeg hlađenja omogućuje tihi rad računala, te sprječava zagrijavanja koje bi onda uzrokovalo kašnjenje slike u igricama. Stolno računalo OMEN može se nadograđivati, i to bez uporabe posebnog alata (tool-less chassis), što gamerima omogućuje „pojačavanje“ računala po želji.

Stolno računalo OMEN dolazi s novim logotipom OMEN na prepoznatljivom uspravnom kućištu od brušenog metala i osvjetljenjem HP LED Lighting koje reagira na različite razine performansi, ovisno o podešavanju koje je gamer izveo.

Od ostalih značajki valja spomenuti sljedeće:
•    Procesori Intel® CoreTM i7-6700K s mogućnošću povećanja radnog takta iznad nazivnog (overclocking) kod odabranih modela.
•    Najviše 32 GB memorije i dovoljno prostora za pohranu podataka s SSD diskom od najviše 512 GB te najviše 3 TB HDD-a za goleme količine igrica i sadržaja virtualne stvarnosti.
•    Opcije uključuju i grafičke kartice NVIDIA GTX 1080 Founder Edition ili AMD RadeonTM R9 390X, koje pružaju bolje brzine smjenjivanja slika (animacije) uz povećanju rezoluciju.

Cijene i dostupnost

Prijenosno računalo OMEN od 15,6 inča očekuje se u Hrvatskoj početkom srpnja, po početnoj maloprodajnoj cijeni od 8.199 kuna (cijena s uključenim PDV-om).

Prijenosno računalo OMEN od 17,3 inča očekuje se u Hrvatskoj početkom srpnja, po početnoj maloprodajnoj cijeni od 8.299 kuna (cijena s uključenim PDV-om).

Stolno računalo OMEN očekuje se u Hrvatskoj početkom srpnja, po početnoj maloprodajnoj cijeni od 7.999 kuna (cijena s uključenim PDV-om).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.