Olympus XZ-1 – najbolji kompaktni fotoaparat na TIPA Awards 2011

Fotografija članka: Olympus XZ-1 – najbolji kompaktni fotoaparat na TIPA Awards 2011

Technical Image Press Association u svojoj izjavi navodi niz revolucionarnih napredaka u ovom uzbudljivom kompaktnom fotoaparatu.

„Olympus XZ-1 ima jedan od najbržih zoom objektiva u ovoj klasi“ komentirao je TIPA žiri. Iznimno svijetli, 4x širokokutni  objektiv i.ZUIKO DIGITAL 1:1.8-2.5  dolazi u kombinaciji s velikim 3” OLED ekranom. Tu je i veliki 1/1.63” CCD senzor kojem je fotosenzitivno područje svakog piksela udvostručeno. TIPA navodi kako je ovo daleko inteligentnije rješenje od nastavka utrke prema sve većem broju megapiksela.

Žiri je pohvalio i način snimanja u slabim uvjetima osvjetljenja koji automatski prilagođava ISO osjetljivost do ISO 3200. Dvostruka stabilizacija slike i AF iluminator (za fokusiranje u tamnim uvjetima) znače da se slike s niskim šumom mogu postići čak i u uvjetima slabog osvjetljenja bez korištenja bljeskalice i kompromitiranja originalne atmosfere.

Jednostavno je prepoznati zašto se TIPA žiri zaljubio u ovaj uzbudljivi mali fotoaparat koji nudi i mogućnost ručnog upravljanja. 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.