Olympus PEN – nova serija popularna na Facebooku i Flickru

Fotografija članka: Olympus PEN – nova serija popularna na Facebooku i Flickru

U okviru promocije, fanovi Facebook stranice moći će podrobnije upoznati 3 modela PEN serije: PEN, PEN LITE i PEN MINI, te aktivno sudjelovati putem komentara, prijedloga, fotografija, upita i brojnih aktivnosti.

O novoj seriji PEN digitalnih fotoaparata
Još 1959. godine je Yoshihisa Maitani u Japanu dizajnirao prvi PEN fotoaparat. Bio je to prvi fotoaparat proizveden u Japanu i jedan od najmanjih fotoaparata s duplo manjim filmom od 35mm – tako mali da su odmah rekli da je prenosiv kao olovka (PEN) – i tako je nastalo ime.

Ove godine predstavljena su 3 nova Olympus PEN modela fotoaparata:
– PEN E-P3 ili jednostavno “PEN” ima najbrži auto fokus na svijetu u ovoj kategoriji fotoaparata. S nevjerojatnim FAST AF (Frequency Acceleration Sensor Technology) izoštravanjem, bezvremenskim metalnim dizajnom i vrhunskim OLED zaslonom osjetljivim na dodir predstavlja pravu alternative većim i skupljim SLR fotoaparatima.
– PEN Lite model (E-PL3) – Olympus PEN je postao sinonim za fotoaparat retro stila koji je jednostavan za korištenje, a snima iznimno kvalitetne fotografije. Novi PEN Lite (E-PL3) je sve to i još više. On vam pruža svu kreativnost i izmjenjive objektive svojstvene SLR fotoaparatima, ali bez puno muke i bez glomaznosti.
– PEN MINI model (E-PM1) – Život je prekratak da biste imali ružan fotoaparat, kompliciran izbornik i loše slike. Zato je dobro znati da postoji prekrasan novi fotoaparat Olympus PEN MINI. Jedan od najmanjih i najlaganijih fotoaparata s izmjenjivim objektivima je lijep, snima zadivljujuće slike i HD video zapise, a ne može biti jednostavniji za korištenje.
Više informacija o PEN modelima saznajte na službenoj .

Kako se cijela aktivnost ne bi svela samo na promociju i upoznavanje karakteristika PEN linije, Olympus je u sklopu Facebook kampanje svojim fanovima pripremio i kreativne nagradne natječaje.

Kreativni natječaj »Slikaj svoj Božić» trajat će od 05.12. do 26.12. i rezultat je suradnje Olympusa i radio-postaje Totalni FM. Tijekom prosinca fanovi će imati priliku u okviru natječaja poslati fotografije na zadanu temu «Slikaj svoj Božić», a Olympusov žiri će na kraju natječaja odabrati 3 najkreativnije fotografije. Pobjednik će osvojiti fotoaparat PEN E-PL3 kit, drugoplasirani natjecatelj fotoaparat E-PM1 kit, a trećeplasirani fotoaparat PEN E-PL1 kit.

PEN STAR počinje u prosincu i trajat će cijelo vrijeme trajanja Olympusove PEN kampanje, do kraja veljače 2012. Radi se o natječaju za fotografe amatere koji Olympusu mogu poslati tri autorske fotografije (na ) snimane isključivo s Olympus PEN fotoaparatima. Svaki tjedan, Olympusov žiri odabrat će jednog najboljeg fotografa-amatera koji će okusiti svojih 15 minuta slave na Olympus Hrvatska Facebook stranici –  odnosno osvojit će titulu PEN STAR, te će imati mogućnost prezentacije radova putem vlastite fotogalerije.

Stručni sud održavat će se srijedom od 10 do 11 sati, tijekom kojih će fotografije fanova Olympus Hrvatska Facebook stranice biti ocjenjivane od strane dvojice profesionalnih fotografa, Krešimira Pletikose i Gorana Matošević iz Algebre. Ukratko, zainteresirani fanovi mogu poslati svoje fotografije na , fotostručnjaci će odabrati i kritički se osvrnuti na 6 odabranih fotografija. Pored kritičkog osvrta i ocjene odabranih fotografija, autori će moći postavljati pitanja vezano za tajne i trikove fotografije, te dobiti korisne savjete.

Kopromocija Olympusa i Algebre – "Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu"
Olympus Hrvatska Facebook stranica će predstaviti i Algebrin program obrazovanja "Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu". Fanovi stranice će imati priliku osvojiti vouchere od 1.000 kn pri upisu navedenog programa. Svaki mjesec – prosinac, siječanj, veljača – Algebra će dijeliti po jedan voucher jednom fanu koji na email adresu pošalje najoriginalniji odgovor zašto ga baš on zaslužuje.

Učlanite se u MEĐUNARODNU FLICKR grupu, pokažite svoj talent i osvojite nagrade
Fotografi amateri, članovi Olympus Flickr grupe, imaju priliku pokazati svoj fotografski talent i vidjeti svoje fotografije izložene u javnoj galeriji na Olympus PEN web stranici. Naime, Flickr automatski bira najpopularnije fotografije za PEN stranicu. Olympus uvijek traži nove talentirane fotografe i nastoji pokazati da se s PEN fotoaparatima mogu producirati fotografije SLR kvalitete. Neki od korisnika PEN-a su i pred kamerama iznijeli vlastito iskustvo s PEN-om. Uz međunarodno priznanje, korisnici čije fotografije budu izabrane za promociju kampanja osvajaju i financijske nagrade u vidu popusta i poklona na Olympus internetskim stranicama.

Učlanite se u Olympus PEN Flickr grupu: .

Olympus PEN - nova serija popularna na Facebooku i Flickru

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.