Olympus mirrorless digitalci stižu u 2014. godini – ne otpisujte ih!

Fotografija članka: Olympus mirrorless digitalci stižu u 2014. godini – ne otpisujte ih!

Ok, svi znaju kako svijetom vladaju Japanci sa svojim digitalcima – Canon, Nikon, Sony,… znate što je novo – stižu Olympus mirrorless digitalci!

Oglas

Prije godinu dana neslužbeno je kružila informacija kako Olympus odustaje od proizvodnje digitalnih fotoaparata i fokus svog poslovanja prebacuje na nešto sasvim drugo. No, čini nam se kako se posrnuli japanski div vraća u velikom stilu. Naime izvršni direktor Olympusa Hiroyuki Sasa tvrdi kako se u 2014. godini kompanija vraća u velikom stilu.

Sasa tvrdi kako će se kompanija ponovo biti profitabilna u prodaji digitalnih fotoaparata u 2014. godini, jer navodno stižu opaki Olympus mirrorless digitalci. U Olympusu namjeravaju u 2014. godini proizvesti i prodati više od milijun “mirrorless” modela, te pucaju zauzeti oko 5% svjetskog tržišta. Ako Olympusu to pođe za rukom, procjenjuje se kako bi mogli zaraditi više od 68 milijuna dolara operativnog profita.

Olympus mirrorless digitalci će se razvijati u uskoj suradnji s još jednim japanskim proizvođačem, Sonyjem. Iduće godine očekujemo vrlo moćne “mirrorless” digitalce uglavnom za bogatije kupce kao što su modeli Olympus OM-D E-M1 i PEN E-P5, no bit će i onih jeftinijih modela za budget tržište.

Ako ste pomislili kako će novi Olympus mirrorless digitalci konkurirati Canonu i Nikonu… u pravu ste. Iduća godina bi mogla biti vrlo zanimljiva i na području digitalnih fotoaparata, pa čak iako se procjenjuje kako će se to tržište dodatno smanjiti za 20-ak posto.

Ne otpisujte Olympus, imaju oni još puno toga za reći…

Olympus mirrorless digitalci

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.