Olympus LS-100 – višetračni linearni PCM snimač za mobilno snimanje

Fotografija članka: Olympus LS-100 – višetračni linearni PCM snimač za mobilno snimanje

Sada LS-100 izlazi kao predvodnik i pruža glazbenicima i novinarima vrhunski alat koji im daje nevjerojatnu mogućnost snimanja višetračnih snimaka studijske kvalitete bilo kada i bilo gdje. Kao i njegovi ostali srodnici iz LS linije, novi diktafon LS-100 daje vrhunsku kvalitetu snimanja u nekomprimiranom 96kHz/24bit Linearnom PCM formatu. Osim ove nevjerojatne kvalitete zvuka sada imate i mogućnost istovremenog snimanja osam snimaka i funkciju nadosnimavanja (overdubbing) kako bi se dramatično proširile mogućnosti pretvaranja zvuka u kompletne kompozicije, a sve to vam se nudi na dlanu. Osim ugrađenog stereo mikrofona, LS-100 ima i dvojne XLR/Phone priključke kako bi se olakšalo direktno povezivanje s profesionalnim vanjskim mikrofonima ili drugom glazbenom opremom.  Impresivna je i činjenica da ovaj mobilni studio za snimanje može raditi pri maksimalnom pritisku razine zvuka od  140dBspl. Robusni, mobilni Olympus LS-100 Linearni PCM snimač, u privlačnom metalnom tijelu biti će dostupan od veljače 2012.  

Snimanje bez smetnji za najčišće rezultate
Profesionalci od snimača LS-100 očekuju vrhunsku kvalitetu, a upravo to će i dobiti. Osim 320kbps MP3 snimanja, nekomprimirani 96kHz/24bitni Linearni PCM format osigurava najvišu kvalitetu snimanja. Frekvencijski raspon od 20-20,000Hz omogućava snimanje baseva jednako vjerno kao i veseli cvrkut ptica. Uz to može izdržati i pritisak zvuka do 140dBspl – što je čak 10dB glasnije od gromoglasne svirke rock grupe, bubnjeva ili udaraljki. Intenzitet zvukova nije nikakva prepreka savršenstvu. Prirodno snimanje zvuka osiguravaju odvojena elektronika za obradu zvuka i upravljanje sa zasebnim napajanjem, mikrofoni s podesivom osjetljivošću i postavljeni pod 90° te štitnik za mikrofon. Signali su optimizirani zahvaljujući ugrađenom limitatoru i kompresoru. Automatska Kontrola Signala (Automatic Gain Control – AGC) optimalna podešava signal. Low-cut filtar olakšava snimanje u uvjetima kada zvuk koji želite snimiti ometa pozadinska buka.

Spojite se
LS-100 je prvi i trenutno jedini model u Olympusovoj LS seriji koji ima dvojne XLR/Phone priključke (s 48/24V Phantom napajenjem). Oni omogućavaju priključivanje instrumenata i profesionalnih mikrofona direktno na snimač. Sučelje je opremljeno vlastitim instrumentalnim pojačalom, koje osigurava  pouzdano snimanje s dobrim omjerom šuma i signala (S/N) čak i kada koristite dugačke priključke. Razina snimanja lijevog i desnog kanala može se podesiti prema potrebama priključenih instrumenata zahvaljujući ugrađenom kontrolnom kotačiću za razinu snimanja.

Spreman za višetračno snimanje
Bez obzira želite li snimiti sve iz prvog pokušaja ili iskoristiti prednosti višetračnog snimanja, LS-100 vam pruža snagu i fleksibilnost s kojom možete sve.  Na raspolaganju vam je osam traka. Na svakoj se može posebno podešavati glasnoća, a nakon snimanja ih se može kombinirati kako bi se stvorila konačna kompozicija.

Inteligentne funkcije koje donose glazbu do vaših ušiju
Funkcija Overduba se nalazi na repertoaru diktafona LS-100, što omogućava dodavanje zvuka preko originalne snimke dok ju vi simultano pratite. Funkcija Sinkroniziranog Snimanja Reprodukcije (Playback Synchro Recording) omogućava snimanje dodatne trake dok jednu slušate.

Nikada nećete propustiti prvih nekoliko presudnih zvukova zahvaljujući inovativnoj funkciji predsnimanja. Ova funkcija vam omogućuje snimanje onih nekoliko sekundi prije nego ste stisnuli gumb za snimanje. Uz funkciju Sinkronizacije Glasa, korisnici mogu postaviti LS-100 da automatski započne snimanje kada zvuk dosegne određenu razinu. Indeksne oznake mogu se postaviti na određena mjesta na snimkama što kasnije olakšava pronalaženje određenih dijelova snimke. Razni načini ponavljanja, uključujući A-B ponavljanje, omogućavaju korisnicima slušanje određenih dijelova kada to požele.

Funkcije digitalnog metronoma i podešivača osiguravaju savršenu usklađenost snimaka i podešenost instrumenata. Korisnici mogu posegnuti i za funkcijom Lissajous, koja prepoznaje i prikazuje faznu razliku između lijevog i desnog vanjskog mikrofona i izvora zvuka na 5.1cm (2.0”) LCD zaslonu s pozadinskim osvjetljenjem. Datoteke se pohranjuju na 4GB ugrađene memorije ili na SD (do 2GB) / SDHC (do 32GB) / SDXC (do 64GB) kartici.

Izdržljiv i kompaktan Olympusov Višetračni Linearni PCM snimač LS-100 glazbenicima i novinarima znači da mogu imati prenosivi višetračni studio za sve njihove potrebe. To znači da s njim mogu snimiti što god požele – od jedne snimke do potpune kompozicije i to u najvišoj mogućoj kvaliteti. Ovo remek djelo u metalnom tijelu, prepuno vrhunske tehnologije i praktičnih funkcija dolazi u trgovine u veljači 2012.

LS-100 višetračni Linearni PCM diktafon – glavne karakteristike:
– Linearni PCM (do 96kHz/24bit) i MP3 formati datoteka
– Višetračno snimanje (do 8 traka po projektu)
– Mogućnost nadosnimavanja (Overdubbing)
– Sinkronizcija reprodukcije
– Sinkronizacija glasa
– Dvojini XLR/Phone kombinirani priključci s Phantom napajanjem (48V/24V)
– Usmjereni stereo mikrofoni postavljeni pod 90°
– Vrhunsko pojačalo s niskim šumom i odvojenom elektronikom za obradu zvuka i upravljanje s vlastitim napajanjem
– Pritisak zvuka do 140dBspl
– Frekvencijski raspon od 20-20,000Hz s ugrađenim mikrofonima  
– Visok omjer signala/buke (S/N)
– Low-cut filtar (300/100Hz)
– Funkcija predsnimanja
– Funkcije metronoma, podešivača i lissajous
– Indeksne oznake
– Uređivanje datoteka
– Prebacivanje datoteka i kopiranje
– Konverzija MP3 formata
– Funkcija zapisivanja na CD, za snimanje kompozicije na vanjski CD snimač  
– 4GB ugrađene memorije i utor za SD/SDHC/SDXC kartice
– 159 x 70 x 33.5mm, 280g (uključujući bateriju)
– Pakiranje uključuje: USB kabel, USB/mini USB konverter konektor, vezica, AC adapter, LI-50B punjiva baterija, torbica

Detaljan popis karakteristika LS-100 potražite na .

Olympus LS-100 - višetračni linearni PCM snimač za mobilno snimanje

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.