Olympus DSLR E-420 – malen, lagan i radi odlične fotke

Fotografija članka: Olympus DSLR E-420 – malen, lagan i radi odlične fotke

Modernog je i kako mi to volimo reći "user friendly" dizajna i razlučivosti od 10MP, što je danas praktički standard. Model se može pohvaliti i Live View opcijom koja omogućuje snimanje fotki bez da prislonite oko na fotoaparat, što je još uvijek privilegija malog broja DSLR aparata.

Olympus E-420 ima automatski sustav za uklanjanje prašine, fotografije snima na Compact Flash memorijske kartice ili na xD Picture karticu koja se nalazi u drugom ulazu. Formati su standardni – 12-bitni RAW, JPEG ili RAW+JPEG, a prilikom snimanja prikazuje oko 95% stvarne slike. Ako imate uključen Live View, tada na ekranu prikazuje 100% slike.

Još jedno ugodno iznenađenje dolazi u obliku Face Detection tehnologije koja može prepoznati do 8 lica na pojedinoj slici, te ih tako i bolje fokusira prilikom snimanja. Još jedan dodatak dolazi u obliku Shadow Adjustment tehnologije koja dodatno izoštrava dijelove slike koje nisu u fokusu.

Naravno, ne treba posebno spominjati sustav za stabilizaciju slike prilikom snimanja, a zanimljiv je i Perfect Shot Preview koji omogućuje pregled slike i efekata i prije nego je snimite.

I na kraju cijena, za koju uvijek pitate. Na službenim stranicama Olympus E-420 stoji cijena od 3.499 kuna, iako smo pronašli na nekim mjestima na Internetu i cijenu nišu od tri tisuće kuna, pa malo potražite…

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.