Windows 10: Office Sway – nov način prezentiranja

Fotografija članka: Windows 10: Office Sway – nov način prezentiranja

PowerPointov mlađi brat nudi mnogo zanimljivih stvari i opcija koje će se dopasti mnogima

Oglas

PowerPoint je program koji je već godinama na samom vrhu kada treba raditi prezentacije. Ipak, njegova slava je dvosjekli mač. U međuvremenu su se pojavili i drugi programi koji omogućuju mnogo više opcija za prezentacije.

No, Power Point koriste stotine milijuna korisnika od kojih su mnogi na početnom znanju. Stoga Microsoft nije ni mogao na Power Pointu raditi velike izmjene, a da ne šokira korisnike. Tako je nastao Sway – novi program u paketu Office koji omogućuje još više stvari za prezentacije.

Unesete svoje ideje i materijala, a Sway će od toga napraviti moćnu i upečatljivu prezentaciju. Ključne riječi su: brzo, jednostavno i pregledno. Sway možda neće biti zbog toga pogodan za dugačke prezentacije s mnogo teksta, ali kada treba upečatljivo prenijeti ideju, Sway bi vam mogao mnogo pomoći. Studenti, profesori i slične grupe će ostati privrženi PowerPointu i alternativama, dok bi menadžeri koji prezentiraju novu ideju, odnosno projekt, svakako trebali isprobati Sway.

Osnovne jedinice u Swayu su kartice koje korisnici pune sadržajem. Za različite vrste sadržaja su pogodne i različite vrste kartica koje se mogu kasnije grupirati. Sadržaj se lako izmjenjuje, prenosi i dodaje, a konačan rezultat daje visok izraz protočnosti i tečnosti.

Na početku se odabiru tzv. teme koje su predefinirane i između kojih korisnik bira. Iako se opcije tema ne mogu mijenjati i ovo može dijelovati ograničavajuće, upravo to će omogućiti brzo stvaranje prezentacija (što je ujedno i osnovna ideja Swaya).

Vizualni rezultati su, kao što smo rekli, na kraju upadljivi i ugodni. Ipak, za one koji se moraju držati strogih prezentacija i smjernica, Sway nije najpogodniji. Trebate li 10 min pričati o nečem kratkom? Sway je to što tražite. Nikad brže nećete biti gotovi s kreiranjem prezentacije.

Ono što mi preporučamo je da unesete jednu svoju PowerPoint prezentaciju u Sway koju će program pretvoriti u vlastitu prezentaciju. To je možda najlakši način za početi jer ćete u tri minute shvatiti bit i svrhu programa.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.