Održavanje CD / DVD / BD / HD DVD medija

Fotografija članka: Održavanje CD / DVD / BD / HD DVD medija

Održavanje CD / DVD / BD / HD DVD medija

Kada su izgrebeni , šanse za gubitak podataka povećavaju se, i stvari se oko podataka kompliciraju. Slijedi nekoliko osnovnih savjeta kojih se možete i trebate pridržavati kako bi se osigurao maksimalni vijek podataka .

CD Burning brzina: Upotreba kvalitetnih medija je neophodna za bolju zaštitu ili pohranu podataka. Jedna od uobičajenih pogrešaka je snimanje najvećim dozvoljenim brzinama. Ako se npr. CD prži na velikoj brzine, recimo 48x, povećava se mogućnost lošeg zapisa podataka. Preporučljivo je da se koriste manje moguće brzine: 4x ili 8x . Također, bolje je da ne koristite multitask na računalu s hardverskom konfiguracijom, dok je aktivan proces snimanja. To je zato što sam tijek prženja troši puno RAM-a , a koji je zauzet komunikacijom s podacima, te uslijed toga oni mogu biti nekvalitetno pohranjeni na medij.

Održavanje CD / DVD / BD / HD DVD medijaCD skladištenje: Preporuča se sobna temperatura, ne manja od 20 ° C i veće od 4 ° C . Držanje tih medija negdje u osobnom automobilu drastično smanjuje vijek trajanja.

čišćenje : Postoje profesionalna sredstva za tu namjenu. Ako je površina masna ili puna otisaka prstiju, možete ju očistiti mekom pamučnom krpom s nekoliko kapi parfema. Nekoliko kapi stavite na krpu i obrišite disk "od centra do vanjske površine", prema dolje u jednom pokretu. Trljanje površine uspješno će umanjiti ogrebotine.

Metoda Data Recovery : Ako je vaš medij dostigao stupanj gdje se susreće s "cikličkom pogreškom" , oštećenjem dovoljno jakim da je onemogućen pristup podatcima, vrijeme je za korištenje aplikacije Data recovery. ISO Buster () za Windows i Linux, vrlo je dobar u oporavku podataka s oštećenih diskova CD / DVD / BD / HD DVD. Ponekad će te uspješno oporaviti sve podatke, a ponekad samo dio podataka. To sve ovisi u kojoj mjeri je površina oštećena.

Ali i to je bolje nego gubitak svih podataka… :)

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.